szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hírről beszámoló Media1 szerint ez nem jelenti azt, hogy a Klubrádió február 14-e után is sugározhat a frekvencián.

Felfüggesztette a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a budapesti FM 92,9 MHz közösségi rádiós frekvencia használatára vonatkozó pályázat lebonyolítását kedden – írja a Media1. Ezen a frekvencián sugároz a Klubrádió.

A lap értesülése szerint a Médiatanács azért szünetelteti a pályázati eljárást, mert fellebbezés érkezett hozzá a vélt jogsértéseire hivatkozva. Ilyen körülmények között a pályáztatás nem folytatható, mivel a jogorvoslat, illetve a kezdődő pereskedés kimenetele befolyásolja a frekvencia hasznosítását. A pályázati eljárás a várhatóan bíróságra kerülő jogvita jogerős eldöntését követően folytatódhat.

A Klubrádió korábban kérte a február 14-én lejáró jogosultsága meghosszabbítását, a Médiatanács azonban adminisztratív hibákra hivatkozva elutasította, és kiírta a pályázatot.

A Media1 szerint az eljárás felfüggesztése nem jelenti azt, hogy a Klubrádió február 14. után tovább használhatná a frekvenciát, amelyért hárman versenyeztek. A Médiatanács nemrég úgy döntött, hogy a Klubrádió két riválisát kizárja, az egyik, a Spirit FM korábban fellebbezett emiatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem jutnak levegőhöz a kórházak: “A harmadik hullám ránk rúgta az ajtót”

Nem jutnak levegőhöz a kórházak: “A harmadik hullám ránk rúgta az ajtót”

Kommandósok mentek a mohácsi rendőrökért, akik összevertek két hajléktalant

Kommandósok mentek a mohácsi rendőrökért, akik összevertek két hajléktalant

Belefér a világon fellelhető összes Covid–19-vírus egyetlen kólásdobozba?

Belefér a világon fellelhető összes Covid–19-vírus egyetlen kólásdobozba?