szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Székesfehérvári Járásbíróság kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt hozott ítéletet három vádlottal szemben.

Fejenként 120 óra közmunkát kapott az a két óvodapedagógus és egy dajka, akik egy Fejér megyei óvoda egyik gyerekét etették meg erőszakkal. Az ügyészség honlapján található közlemény szerint a két óvodapedagógus úgy döntött, hogy megpróbálják megetetni az étkezési zavarban szenvedő három és fél éves gyereket.

A gyerek társaival ült az asztalnál, várta az ebédet, amikor a vádlottak odaléptek hozzá, ketten lefogták a kezeit, a harmadik pedig ételt tett a szájába. A gyerek erre sírni kezdett, de a vádlottak újabb kanál étellel próbálkoztak. Végül az akadályozta meg őket az etetésben, hogy a gyerek félrenyelt.

Az óvodásnak súlyos traumát okozott az eset: viselkedése megváltozott, zárkózottá, szomorúvá vált, sírva ment az intézménybe. A szülők, észlelvén a változást átíratták egy másik óvodába.

Az ügyészség szerint a vádlottak a feladatukból eredő kötelességüket súlyosan megszegték, egyúttal a gyerek testi, érzelmi fejlődését is veszélyeztették. A vádlottak „etetési kísérlete” a gyerek evéssel kapcsolatos nehézségeit tovább mélyítette, valamint fennállt a fulladás veszélye is.

Az ügyészség a bíró fejenként 120 órás közmunkáról szóló ítéletét túl enyhének tartja, súlyosbításért fellebbezett. Azt szeretnék elérni, hogy végrehajtásban próbaidőre felfüggesztett börtönt szabjanak ki az elkövetőkre, valamint tiltsák el őket a foglalkozásukról.

(Kiemelt képünk illusztráció!)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Két budapesti kerület kapott pénzt a kormánytól, mindkettő fideszes vezetésű

Két budapesti kerület kapott pénzt a kormánytól, mindkettő fideszes vezetésű

A világ tizedik legszebb mozijának választották a Puskint

A világ tizedik legszebb mozijának választották a Puskint

„Engedd, hogy a dolgok most nélkülünk változzanak” – Ma lenne 70 éves Balázs Fecó

„Engedd, hogy a dolgok most nélkülünk változzanak” – Ma lenne 70 éves Balázs Fecó