szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A férfi még 1994-ben késelt halálra egy embert, 24 évig nem bukkantak a nyomára.

Négy év börtönbüntetésre ítélte és öt évre kiutasította Magyarországról a bíróság azt a férfit, aki ellen egy 26 évvel ezelőtti emberölés miatt emeltek vádat – közölte a Fővárosi Törvényszék. A közlemény szerint a férfit csak 2019-ben fogták el, miután egy közösségi oldalra feltöltött fényképe alapján a hatóság látókörébe került.

Az ítélet szerint a férfi 1994. december 25-ről 26-ra virradó éjszaka előbb egy étteremben, majd egy XVI. kerületi bárban szórakozott, ittas állapotban több vendéggel kötekedett, illetve szóváltásba keveredett egy férfival, akivel dulakodni kezdtek. Amikor a vendégek megpróbálták őket szétválasztani, a férfi elővett egy 12 centis pengéjű kést, és háromszor mellkason szúrta a vele dulakodó vendéget, aki a helyszínen életét vesztette.

A bíróság a büntetés kiszabásakor az elkövetés idején érvényes büntető törvénykönyvet alkalmazta. Enyhítő körülmény volt a férfi büntetlen előélete, rossz egészségügyi állapota, valamint az, hogy két kiskorú gyermekről gondoskodik. Súlyosító körülményként értékelte a bíróság, hogy férfi a gyilkosság elkövetésekor ittas volt.

Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyészség, a vádlott és annak védője is fellebbezést jelentettek be.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
300 milliónyi hamis potencianövelőt foglaltak le egy XXII. kerületi raktárban

300 milliónyi hamis potencianövelőt foglaltak le egy XXII. kerületi raktárban

A német posta már előre, e-mailben kézbesíti bizonyos papír levelek tartalmát

A német posta már előre, e-mailben kézbesíti bizonyos papír levelek tartalmát

Szlovénia enyhít a lezárásokon

Szlovénia enyhít a lezárásokon