szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Portik Tamás azt is mondta a bírósági meghallgatáson, hogy a Gyárfás Tamás és közte zajlott beszélgetésekről készült hanganyagok manipuláltak.

Portik Tamás azt állítja, hogy egykori "mentora", a néhai Drobilich Gábor és a "rendőrök" bízták meg azzal, hogy Gyárfás Tamást és Princz Gábort addig beszéltesse, míg nem sikerül titokban rögzítenie, hogy közük van a Fenyő-gyilkossághoz – írja a Magyar Nemzet. A lap a Fenyő-gyilkosság miatt Portik és Gyárfás Tamás ellen felbujtóként zajló tárgyalásról tudósítva arról számol be, hogy a 28 éves fegyházbüntetését töltő Portik Tamás most egészen más benyomást keltett, mint a korábbi alkalmakkor: megborotválkozott, hosszú haját pedig levágta.

Kérdésekre viszont most sem válaszolt, teljes körű vallomást sem tett. Ehelyett egy rövid nyilatkozatot olvasott fel. Ebben tette a fenti állítást, valamint azt is mondta: a Gyárfás és közte zajlott, titokban általa rögzíttet hanganyagok manipuláltak. A Magyar Nemzet állítja, tud arról, hogy a Farkasréti temetőből előkerült hangfelvételek egyike, egy adathordozó egy szakértő szerint is manipulált. Az összeollózott hangfelvétel alapján próbálták 2017-ben megzsarolni Gyárfás Tamás

Portik továbbá a lap megfogalmazása szerint "hallani sem akar" a Fenyő-gyilkosságról, mivel – mint állítja – 1996 és 2003 között az Egyesült Államokban volt, amit az amerikai nagykövetség igazolni is tud.

A perben Gyárfást azzal vádolják, hogy megbízta Tasnádi Pétert, ölesse meg üzleti ellenlábasát, Fenyő Jánost. Tasnádi elvállalta, de nem teljesítette a megbízást, ezért Gyárfás a vád szerint felbujtotta Portik Tamást, ölesse meg Fenyőt, aki aztán Jozef Roháč-csal le is lövette a médiamogult 1998. február 11-én.

A következő tárgyalási napon – április 20-án – a nyelvészeti szakértő és a hangtechnikusok által zajoktól kitisztított, felerősített hanganyagot hallgatják meg és értelmezik az elhangzottakat, majd kérdéseket intézhet a bíró, a vád és a védelem is a vádlottakhoz, valamint a szakértőkhöz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hollywoodi nagyságokat, holokauszttúlélőt is megkárosított a pilótajáték most meghalt királya

Hollywoodi nagyságokat, holokauszttúlélőt is megkárosított a pilótajáték most meghalt királya

Két magyar gimnazista nyerte a legnevesebb nemzetközi vitaverseny döntőjét

Két magyar gimnazista nyerte a legnevesebb nemzetközi vitaverseny döntőjét

Hétfőn kinyit, de közben online oktatást is folytat egy budapesti általános iskola

Hétfőn kinyit, de közben online oktatást is folytat egy budapesti általános iskola