szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Fidesznek és az Éljen Szekszárd Egyesületnek is 7 szavazata van most a közgyűlésben.

Kilépett az Éljen Szekszárd Egyesület (ÉSZ) frakcióból Zaják Rita, így az ellenzéknek már nincs többsége a városi közgyűlésben – derült ki Bomba Gábornak, az ÉSZ vezetőjének a Facebook-bejegyzéséből.

Bomba arról számolt be, hogy egy rövid üzenetben tudatta Zaják, hogy már nem tagja az ÉSZ frakciójának. Mindössze annyit közölt velük, hogy

a mai naptól független képviselőként folytatom az önkormányzati munkát.

Az ÉSZ vezetője arra emlékeztetett a posztjában, hogy Zaják 2019-ben az önkormányzati választáson nem nyert az egyéni választókerületében, úgy került be a közgyűlésbe, hogy az Éljen Szekszárd Egyesület programjára voksolók töredékszavazataiból jutott közgyűlési mandátumhoz. A lista elejére a pártja, a Párbeszéd Magyarországért kérésére került.

Bomba szerint már eddig is voltak problémák az együttműködéssel, több esetben sem az ÉSZ-szel együtt szavazott a közgyűlésben.

A 2019-es választáson Szekszárdon különleges helyzet alakult ki, míg polgármesternek megválasztották a fideszes Ács Rezsőt, addig a kormánypárti képviselőknek nem sikerült többségbe kerülniük a testületben. A 14 helyből, mindössze 6-ot vittek el, míg a többit az ÉSZ nyerte el. A polgármesterrel együtt eddig csak 7 szavazata volt a Fidesznek, míg az ellenzéknek 8. Jelen állás szerint 7-7 szavazata van most az ÉSZ-nek és a Fidesznek, míg Zaják lehet a mérleg nyelve.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Covid osztályos orvos: Zsákbamacska, hogy melyik beteggel mi történik

Covid osztályos orvos: Zsákbamacska, hogy melyik beteggel mi történik

Elhunyt Hajdufy Miklós televíziós filmrendező

Elhunyt Hajdufy Miklós televíziós filmrendező

Ennyire jó telefont tud csinálni ma a Huawei, csak hát Google nélkül – teszten a Mate X2

Ennyire jó telefont tud csinálni ma a Huawei, csak hát Google nélkül – teszten a Mate X2