szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A férfinak nem volt fegyvertartási engedélye.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség lőfegyverrel visszaélés és fegyveresen elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt vádat emelt egy orvvadásszal szemben, aki tetten érésekor az engedély nélkül tartott puskáját csőre töltötte, majd egy erdészre, valamint a társaságában lévő férfira szegezte, és azzal fenyegetett, hogy agyonlövi őket, ha nem engedik szabadon távozni.

A vádirat szerint a jánoshalmai férfi orvvadászat céljából egy 22-es kaliberű puskát szerzett. A távcsöves, hangtompítós puskával aztán tavaly szeptemberben egy vadászterületnek minősülő jánoshalmi erdő szélére ment. Ekkor szolgálati egyenruhában megjelent a kerületi vezető erdész, és tetten érte az orvvadászt.

Az ügyészség keddi közlemény szerint a vezető erdész számonkérte a vádlotton az engedély nélküli vadászatot. Ekkor az orvvadász a nála lévő puskát egy hirtelen mozdulattal csőre töltötte, és rászegezte a vezető erdészre, valamint a társaságában lévő bérvadászra. Majd pedig azt mondta, hogy

agyonlőlek benneteket, vagy mindenki megy a maga útján vissza".

A két férfi a fenyegetés beváltásától tartva távozott a helyszínről.

A kiskunhalasi rendőrök lefoglalták a működőképes és emberi élet kioltására alkalmas puskát, amelynek tartásához a vádlott nem rendelkezett engedéllyel – közölték.

Az ügyészség az orvvadászt lőfegyverrel visszaélés és fegyveresen elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja. A szabadlábon lévő vádlott ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Atlético Madrid és az Internazionale is visszalép az Európai Szuperligától

Az Atlético Madrid és az Internazionale is visszalép az Európai Szuperligától

700 kilométeres hatótávval támad az új Audi A6 E-Tron villanyautó

700 kilométeres hatótávval támad az új Audi A6 E-Tron villanyautó

Százezer második körös Szputnyik V érkezik kedd este

Százezer második körös Szputnyik V érkezik kedd este