szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A többszörösen büntetett férfi letartóztatását három hónappal meghosszabbítaná az ügyészség.

Szexuális erőszak gyanúja miatt hallgatott ki egy 19 éves férfit a rendőrség.

Az ügyészség közleménye szerint a férfi március 12-én délelőtt a gyermekvasút XII. kerületi, csillebérci megállójának parkolójából induló, kijelölt turistaúton támadott meg egy egyedül kiránduló nőt. Hátulról a nyakánál átkarolta, befogta a száját, majd a földre nyomta, szorosan lefogta, és erőszakoskodni kezdett vele. A nő védekezni próbált, kiszabadult a fogásból, a férfi azonban hanyatt lökte, rátérdelt, végül egy közeli padnál a nemi vágyának kielégítésére alkalmas szexuális cselekményre kényszerítette.

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság korábban elrendelte a férfi letartóztatását április 14-ig. A kerületi ügyészség szerint azonban a többszörösen büntetett férfi elszökhet és elrejtőzhet, illetve tartani lehet attól, hogy újabb erőszakos cselekményt követ el, így indítványt tettek a nyomozási bírónál, hogy a férfi letartóztatását három hónappal hosszabbítsák meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!