szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Karácsony szerint elég egy levelet küldeni ahhoz a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnek, hogy ne legyen világbajnokság.

Kész lemondani a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezését Karácsony Gergely, ha nem épül meg a Ferencvárosba tervezett Diákváros – ezt a főpolgármester mondta az RTL Híradónak.

Ha nincs Diákváros, akkor élesen felmerül a kérdés, hogy van-e atlétikai világbajnokság

– fogalmazott.

Karácsony azt is hozzátette, erről elég egy levelet küldenie a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnek, de ezt szeretné elkerülni. A főváros vezetősége azért tiltakozik, mert a kormány a Diákváros tervezett helyén egy kínai egyetemnek építene kampuszt. A kormány szerint a kínai elitegyetem érkezése csak még indokoltabbá teszi a Diákváros megépítését.

A Direkt36 kedden számolt be arról, hogy 450 milliárd forintos kínai óriáshitelt venne fel a magyar kormány a beruházásra, amely így egymaga drágább volna, mint amennyi pénz 2019-ben a magyar felsőoktatára összesen jutott.

Karácsony vasárnap arról írt a Facebookon, hogy ragaszkodnak a diákvároshoz és minden erejükkel meg fogják akadályozni “a kormány újabb esztelen beruházást”.

Direkt36: Kínai óriáshitelt venne fel a kormány, hogy kínaiakat bízzon meg a budapesti egyetemépítéssel

A Budapest-Belgrád vasúthoz hasonló üzletre készül Kína és Magyarország az egyetemépítés kapcsán is - állítja a Direkt36.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!