szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Vádat emeltek a megszorult kézbesítő ellen.

Sikkasztás és hamis magánokirat felhasználása miatt vádat emelt egy postás ellen a Nagykátai Járási Ügyészség. Az ügy 2019-ig nyúlik vissza, amikor is a postás az ügyészség szerint kézbesítés helyett ellopta a címzetteknek küldött pénzt.

A kézbesítőként dolgozó nő nehéz anyagi helyzetbe került, ezért úgy döntött, hogy a kisebb értékű utalványok összegeit – a címzettek aláírását hamisítva – megtartja magának. A hiányt ezután úgy akarta pótolni, hogy a későbbi kézbesítéseket a korábban kiesett címzetteknek vitte ki.

Az ügynek végül 14 sértettje lett, akiket azóta kártalanítottak. A postás mintegy ötszázezer forintot – jobbára gyerekek után járó ellátást, kisebb összegű nyugdíjat és egyéb járadékot – nem kézbesített. A történtekre egy panasz után derült fény.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!