szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Előbb hat évet kapott, mert erőszakoskodott a kislányával, majd feltételes szabadságra bocsátása után újrakezdte. Januárban mint különös visszaesőt 13 évre ítélték első fokon, ami ellen hiába fellebbezett, másod okon is ugyanennyit kapott.

Helybenhagyta a másodfokú bíróság a Fővárosi Törvényszék ítéletét, ami 13 év hat hónap fegyházbüntetéssel sújtott egy férfit a kislánya ellen visszaesőként elkövetett szexuális erőszak miatt – közölte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.

A férfi ellen még tavaly nyáron emeltek vádat szexuális erőszak bűntette és hamis magánokirat felhasználása miatt.

A vádlottat már 2017-ben 6 év szabadságvesztésre ítélték jogerősen a kislánya ellen 2014-2015-ben elkövetett szexuális erőszak miatt, de nem állt le azután sem, hogy 2019 nyarán feltételes szabadságra bocsátották. Ekkor felvette volt élettársával és kislányával a kapcsolatot, majd annak ellenére, hogy a bíróság megszüntette a szülői felügyeleti jogát, még az év decemberében fogorvosi kezelésre hivatkozó hamis igazolást készített volt élettársa nevében, és azzal elhozta az iskolából akkor 8 éves kislányát, akit a lakásába vitt, majd szexuális cselekményt végzett vele.

A Fővárosi Törvényszék 2021 januárjában kihirdetett ítéletével a különös visszaeső vádlottat bűnösnek mondta ki 12. életévet be nem töltött, hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és hamis magánokirat felhasználása vétsége miatt, és 13 év és 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte a férfit, akit véglegesen eltiltott minden olyan foglalkozás gyakorlásától is, amiben 18 év alatti személy nevelését, felügyeletét, gyógykezelését végezné.

Az elsőfokú bíróság kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét.

Az ítélet ellen enyhítéséért fellebbezett, de a Fővárosi Ítélőtábla március végén ezt elutasította, és helybenhagyta az első fokon kiszabott büntetést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!