szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A miniszter szerint a kormány céljait igazolta vissza, hogy sokan jelentek meg az iskolákban.

A kormány döntése értelmében május 10-én indult újra az oktatás az általános iskolák felső tagozataiban és a középiskolákban. Kásler Miklós kedden azt közölte, hogy az érintett diákok 90 százalékos jelenléte mellett indult újra a tanítás hétfőn.

Az emberi erőforrások minisztere a Facebook-oldalán azt írta, hogy "a magas jelenléti arányok visszaigazolják célunkat, hogy az aktuális járványhelyzet fényében hazánk az élet valamennyi területén, így a köznevelésben is, fokozatosan újraindulhasson".

Kásler a bejegyzés végén emlékeztetett, hogy rövidesen már a 16 és 18 év közöttieket is beoltják. A korosztály Pfizert fog kapni.

Tegnap az érintett diákok 90 százalékos jelenléte mellett indult újra az oktatás az általános iskolák felső tagozataiban...

Közzétette: Kásler Miklós – 2021. május 11., kedd

Képünk illusztráció.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Balla István Élet+Stílus

Vége a karanténoktatásnak, de nem tehet úgy az iskola, mintha semmi nem történt volna

A középiskolások eddigi életük mintegy tizenötödét töltötték iskolán kívüli oktatással, de a kisebbeknek is sok hetet kellett kihagyniuk, ezt nem lehet nem figyelembe venni a tanév utolsó öt – immár jelenléti oktatásos – hetében. Dolgozatok, a kimaradt tananyag ledarálása, közösségépítés? Mire érdemes használni, és mire nem a június 15-ig hátralévő napokat?