szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Erre jutott a közös kormányzati-önkormányzati munkacsoport. A majdani működésre a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményeinek főigazgatója dolgoz ki javaslatokat.

A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) főigazgatóját kérték fel arra, hogy a témában jártas civil és egyházi karitatív szervezetek bevonásával dolgozzon ki javaslatokat a Szabolcs utcai kórház a lehetséges további működésére a fővárosi önkormányzat és a kormány által az ügyben felállított közös munkacsoport első ülésén. Erről a fővárosi önkormányzat adott ki közleményt.

A munkacsoport – amelynek a kormány részéről Fónagy János miniszterhelyettes, valamint Vecsei Miklós miniszterelnöki megbízott, a főváros részéről pedig Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes és Zakar Gergely BMSZKi-főigazgató a tagja – utóbbi majdani javaslatait is figyelembe véve fog maga is javaslatot tenni a döntéshozóknak arra, hogy hol és pontosan milyen tevékenységi körben működjön a jövőben az intézmény.

A munkacsoport azt is rögzítette, hogy mindannyian érdekeltek egy, a jelenlegihez hasonló intézmény hosszú távú folyamatos működésében, illetve hogy amíg nem születik mindenki számára megfelelő megoldás, addig a jelenlegi helyszínen és jelenlegi formában működik tovább az intézmény. A munkacsoport a legközelebb a Szabolcs utcában ül le tárgyalni.

A kórház ügye azt követően vált a kormány és az ellenzéki vezetésű Budapest közötti konfliktus újabb fejezetévé, hogy a Fővárosi Önkormányzat jelezte, a kormány ki akarja költöztetni az intézményt. Erről és a kórház jelentőségéről itt olvashat bővebben:

"Utánunk semmi nincsen, csak az utca" - pótolhatatlan a hajléktalankórház, ami miatt perre is mehet a főváros és a kormány

Több szintet javított a hajléktalanellátáson, amikor 2012-ben több százmillió forint kormányzati támogatással kialakították a Szabolcs utcai hajléktalankórházat. Az állam mégis azonnal felmondta a bérleti szerződést, amint lejárt az erre vonatkozó 8 éves tilalom.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!