szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megkapta az idézést a képviselő a rendőrségtől.

Levélben kapott idézést kihallgatásra a rendőrségtől június 25-re Szél Bernadett független országgyűlési képviselő szabálysértés miatt – derült ki a politikus Facebook-bejegyzéséből. A képviselő május közepén jelentette be, hogy tulajdon elleni szándékos rongálás szabálysértés miatt feljelentették őt, illetve Hadházy Ákos képviselőt és Fekete-Győr Andrást, a Momentum elnökét, miután a Külügyminisztérium elé április 21-én felfújtak egy #FREE NAVALNY feliratot.

A három politikus másfél hónapja a minisztérium előtt tartott sajtótájékoztatóján arra szólította fel a kormányt, hogy álljon ki a bebörtönzött orosz ellenzéki, Alekszej Navalnij mellett. Az akciót az oroszországi tüntetésekkel egy időpontban tartották meg.

Videó: #freenavalny feliratot fújt a külügyminisztérium elé Fekete-Győr, Hadházy és Szél

Az oroszországi tüntetésekkel egy időben szólította fel a három ellenzéki politikus a magyar kormányt a Navalnij melletti kiállásra.

Szél most azt írta, hogy „az urak rosszul lettek, mert leírtuk az orruk elé, amit egy magára valamit is adó magyar diplomáciának képviselnie kellene”. A képviselő szerint „Szabadságot Navalnijnak” — az a bűnük, hogy ezt leírták.

Úgy véli, amit tettek, helyesen tették, „a Fidesz meg tanulja meg méltósággal viselni a kritikát, ha már mindig jó érzékkel a rossz utat választja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!