Több tucat beteg lett rosszul, romlott ételt kaptak egy budai kórházban

Összesen 36 embernek lett enyhe hasmenése.

Több tucat beteg lett rosszul, romlott ételt kaptak egy budai kórházban

Hányást és hasmenést okozott a hétfői ebéd betegek és egészségügyi dolgozók sokaságának a Dél-budai Centrumkórház Szent Imre Egyetemi Oktatókórházában – értesült a Magyar Hang több, egymástól független forrásból. Információik szerint 36, különböző osztályokon fekvő betegnek lett enyhe hasmenése. A lap szerint biztosra vehető, hogy a P. Dussmann Kft. által kiszállított étel okozta a hasmenést, ugyanis mint írják, különböző osztályokon kezelteknél és dolgozóknál többé-kevésbé egyidőben jelentkeztek a tünetek.

„Mivel a Dél-budai Centrumkórház Szent Imre Egyetemi Oktatókórházhoz tartozó központi konyha jelenleg felújítás alatt áll, ezért annak elkészültéig, ideiglenesen a betegek élelmezését, kiszállítással a Budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetből látjuk el. Tájékoztatom, hogy az érintett napon a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és a Szent Imre Kórház részére egyaránt ugyanazt a meleg ételt készítettük. A Bajcsy-Zsilinszky Kórházból bármilyen nemű élelmezéssel összefüggő megbetegedésről jelzés a mai napig nem érkezett” – közölte a társaság vezetője, Varga Krisztián a lappal, hangsúlyozva, hogy a történtek körülményeinek vizsgálata jelenleg is zajlik.

A Magyar Hang értesülését a kórház közleményben erősítette meg. „2024. április 7-én egy külső konyháról a Dél-budai Centrumkórház – Szent Imre Egyetemi Oktatókórházba szállított egyik főétel minden valószínűség szerint romlott volt. A minőségi hiba az első adagok kiosztása után derült ki, az ápolási igazgató azonnal elrendelte az ételosztás leállítását” – írták, megjegyezve, hogy a kórház gyors intézkedése ellenére a betegek egy kisebb csoportja már fogyasztott az ételből. Az érintettek hétfőn és kedden diétás menüt kaptak, jelenleg jól vannak, hasmenésük elmúlt, közölték. Az intézmény higiénikusa az illetékes hatóságok felé jelentette a történteket, a vizsgálatok megkezdődtek.