szerző:
hvg.hu

A távmunka elterjedésének Magyarországon is egyik alapvető mozgató eleme lehet a részmunkaidős, vagy rugalmas munkaidőben történő foglalkoztatás általánossá válása.

Hazánkban aránytalanul alacsony a részmunkaidőben foglalkoztatott munkavállalók száma. Míg Hollandiában a munkaképes népesség több mint 40%-a, Svédországban pedig bő 23%-a nem teljes munkaidőben dolgozik, addig itthon a dolgozók csupán 4,4 százaléka részmunkaidős alkalmazott. Pedig a részmunkaidős, vagy rugalmas foglalkoztatás jó módszer lehet a kisgyermekesek, a tartósan munkanélküliek, a felsőoktatásból kikerülő diákok, vagy az aktív nyugdíjasok munkaerő-piacra való (újbóli) bejutására.

A hagyományos munkahelyek száma világszerte csökken, és a jelenlegi gazdasági környezetben nem is várható, hogy a 8 órás foglalkoztatási szisztémában új munkahelyek tömegesen kerülnének kialakításra. Sokkal nagyobb az esély nem tipikus formában munkához jutni, munkát végezni.

Nem csupán helyesebb lenne az eddig hatályos 40 órás munkahét redukálása, hanem arányosabb helyzetet is teremthetne a munkaerő piacon. Mind a fejlődő, mind a jóléti államokban a közszféra sok olyan funkciót és szolgáltatást vállalt magára, ahol korábban mindenekelőtt a nők foglalkoztatása volt meghatározó. (Svédországban a nők 80%-a a közszférában dolgozott.) Tehát nem csupán Magyarországon okoz komoly költségvetési, és társadalmi problémát ez a karcsúsítás, amely a nők munkanélküliségének növekedését is eredményezi.

Svédországban a munkaidő-csökkentés eddig alig volt hivatalosan téma. Habár az elmúlt években a velük szomszédos országokban a heti munkaidő már csökkentésre került, a svédeknél 25 éve a 40 órás munkahét a kötelező, mégis náluk a részmunkaidő egyre nagyobb jelentőséggel bír.

Manapság a munkaképes svéd lakosság 23,5%-a 35 óránál kevesebbet dolgozik hetente, sőt valamivel kevesebb, mint negyedük nem egészen 19 órát tartózkodik a munkahelyén, és ezzel vezetik a részmunkaidőben dolgozók európai statisztikáját annak ellenére, hogy náluk relatíve magas az általános (jogilag) átlagos munkában töltött idő, (40,7 óra hetente) -, a ténylegesen ledolgozott órák száma azonban alig több heti 32 óránál.

A részmunkaidős és rugalmas foglalkoztatás lehetősége mára esélyegyenlőségi kérdéssé vált, alkalmazását nem csupán gazdasági, hanem társadalmi érvek is indokolják.

Munkaidő bankok (Oldaltörés)

A gyesről, gyedről visszatérni kívánó nők (ma már férfiak is,) csökkentett munkaidő mellett képesek ellátni a gyermekneveléssel járó teendőiket, több figyelem jut így a családra, és az otthoni környezet megóvására. A részmunkaidőben történő foglalkoztatás segíti a diákokat a munkatapasztalat megszerzésben, a munkakeresőket a munkaerő-piaci reintegrációban, a nyugdíjasokat pedig a legális jövedelemszerzésben.

Magyarországon jelenleg a nyugdíjba is csak 50%-osan számít bele a 4 órás munkaidő, a töredék munkaidőben elvégzett munkát pedig szinte lehetetlen elismertetni. Pedig a részmunkaidőben működtetett munkahelyek hosszú távú fenntartásának esélye jóval magasabb, mint a hagyományos munkahelyeké. A munkahelyek megszüntetése, majd újbóli kialakítása a gazdaság egészében óriási költségeket jelent. A részmunkaidőben, vagy rugalmas munkarendben végezhető feladatokat igen gyakran távoli helyről, költségtakarékos munkamódszerrel, távmunkában is el lehet végezni. A költségek csökkentése, a munkaidő jobb, hatékonyabb kihasználása több bevételt, magasabb profitot eredményez, amely végső soron a munkalehetőségek számának gyarapodásához, illetve a bérek növekedéséhez vezet.

Nyugat-Európában több helyen felmerül az úgynevezett „munkaidő bankok” kialakításának lehetősége. Az elképzelés szerint az alkalmazottak egy „bankban” gyűjthetnék, és spórolhatnák az idejüket, amelyek ezt fizetett szabadidő formájában váltanák meg. Ez a modell könnyen összehasonlítható lenne az egyedi megállapodásokon alapuló, gyakran csak hallgatólagos, diszkriminatív, és nem legális munkaidő csökkentéssel. A részmunkaidős foglalkoztatás ösztönzése, törvényi támogatása, de legalább a munkaidő rugalmasabb szervezése megfelelő eszköze lehetne az életszínvonal növelésének, és az életminőség javításának is.

Déri Tamás
szaktanácsadó

MTI Karrier

A cégek 15 százaléka foglalkoztat távmunkást

A magyarországi vállalatok 15 százaléka alkalmaz távmunkást, 42 százalékuk helyezi ki (outsourcingolja) egyes tevékenységeit - tette közzé a PricewaterhouseCoopers 2005. július-augusztusában készített felmérésének eredményeit.

hvg.hu Karrier

Követelmények a távmunkahelyek kialakítása során

Az atipikus munkavégzés magasabb termelékenységet, kevesebb munkahelyi hiányzást és alacsonyabb irodai költségeket jelent a munkaadónak, míg a dolgozó kevesebb időt és pénzt fordít a közlekedésre, és rugalmasabban oszthatja be a munkát. A távmunka bevezetését azonban komoly tervezési folyamatnak is meg kell előznie.

hvg.hu Karrier

A távmunka pro és kontra

Az internet segítségével manapság már sokkal egyszerűbben megoldható a távmunka mint korábban. Mégis a munkaadók, s az alkalmazottak egyaránt bizalmatlanul szemlélik ezt a fajta foglalkoztatási formát. Nézzük meg, mely érvek szólnak a távmunka mellett, s melyek ellene.

hvg.hu Karrier

Távmunka iskola 1.

Az internet elterjedésével egyre több lehetőség nyílik otthonról dolgozni, számítógépen keresztül. Ahhoz azonban, hogy a megfelelő helyre ráakadjunk, s utána sikeresen meg is szerezzük az áhított állást, nem árt némi felkészülés. Sorozatunkban a tökéletes online munkahely felleléséhez nyújtunk segítséget.

hvg.hu Karrier

Mi a különbség e-munka és távmunka között?

Cikksorozatunkban bemutatjuk, hogy az internet elterjedésével együtt milyen atipikus munkavégzési és foglalkoztatási formák jelentek meg, -hogyan lehet a hagyományostól eltérő munkafeltételek között megfelelni a hagyományos, vagy éppen merőben új típusú elvárásoknak, kihívásoknak.

Infinit Tech

Több tízmillió amerikai távmunkás dolgozik már

Amerikaiak milliói dolgoznak távol az irodától, a legkülönbözőbb helyeken. Az International Telework Association & Council (ITAC) és a Dieringer Research Group idei felmérése (2005 Telework Survey) szerint az otthonukból munkát végzők száma az Egyesült Államokban 45,1 millióra tehető.

hvg.hu Karrier

Az IT-mentorok szerepe a távmunkában

Az atipikus munkalehetőségek tárgyalása során legutóbb a virtuális asszisztensek munkáját mutattuk be. Most, egy manapság még kevésbé ismert, távmunkában is végezhető munkakörrel, az IT-mentorok tevékenységével foglalkozunk.

Jóváhagyták Christine Lagarde-ot az Európai Központi Bank élén

Jóváhagyták Christine Lagarde-ot az Európai Központi Bank élén

Johnson kérte is a Brexit halasztását, meg nem is

Johnson kérte is a Brexit halasztását, meg nem is

Nem jött be a német rendőröknek az aranyozott BMW

Nem jött be a német rendőröknek az aranyozott BMW

Új járatok indulnak Budapestről New Yorkba

Új járatok indulnak Budapestről New Yorkba

Csillagászati összeget, 150 milliárd forintot fizethetnek a South Park jogaiért

Csillagászati összeget, 150 milliárd forintot fizethetnek a South Park jogaiért

Sebastian Kurz a Zöldekkel és a liberálisokkal is egyeztetett a koalícióról

Sebastian Kurz a Zöldekkel és a liberálisokkal is egyeztetett a koalícióról