szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Van, aki hisz az asztrológiában, a horoszkóp által meghatározott sorsban, s van, aki merő badarságnak tartja az egészet. Mégis majd mindenki kíváncsi rá, hogy az adott hónapra mit forgatnak ki számára az állatjegyek. Nos az alábbiakban egy álláskeresők számára összeállított horoszkópot ismertetünk.

Kos (március 21. - április 19.)
A kosok lelkesek, éberek, vibrálóak, ambiciózusak, erős akaratúak és kreatívak. A karrierpályák közül sikerre lehet számítani a televíziós, rádiós, hirdetési vagy építészeti pályákon, ahol a kreatív természet utat tör magának. Mivel a kos erős, született vezető a katonai vagy jogi pályák szintén sok sikerrel kecsegtetik.

Bika
(április 20. - május 20.)
A bika praktikus, összeszedett, elkötelezett, nyugodt, őszinte, megbízható és jó csapatjátékos. Ezért a tökéletes állások számára a bankszektorban, a könyvelési szakmákban és a tudományos kutatásban vannak.

Ikrek
(május 21. - június 21.)
Aki az Ikrek jegyében született nagyon optimista, kíváncsi, intelligens és tele van energiával, ami miatt a kiválasztott tevékenysége iránti elhivatottságra van szüksége, amely fenntarthatja az érdeklődését, és mozgásban tarthatja. Ezt pedig olyan szakmákban találhatja meg, mint az idegenvezetés, a hivatásos természetjáró, felfedező vagy a kereskedelmi utazó.

Rák (Június 22. - Július 22.)
A rákok nagy képzelőerejű, drámai, filozofikus, gondoskodó és védelmező karakterek. Emiatt a ráknak való munkahelyek a tanácsadásban, a jogi pályákon, a pszichológiában, az oktatásban, a gyermekgondozásban és a szociális tevékenységekben vannak.

Oroszlán (július 23. - augusztus 22.)
Az oroszlán spontán, társaságot kedvelő, független született vezető, aki buja vonzódást érez a hatalomhoz. Éppen ez a vonzalom teszi az oroszlánt kiváló vállalatvezetővé, menedzserré, szerkesztővé vagy államigazgatási szakemberré, sőt politikussá.

Szűz (augusztus 23. - szeptember 22.)
A precíz, szellemes, vidám, perfekcionista, a részletekben elmerülő, keményen dolgozó és kiváló nyelvérzékű szűz technikai pályákon, statisztikusként, orvosi kutatóként, nyomozóként vagy fordítóként igazán szép pályát futhat be.

Mérleg (szeptember 23. - október 22.)
A mérleg nagyon diplomatikus , sármos, szociálisan érzékeny, együttműködő karakter, aki könnyen épít kapcsolatokat. E képességek rendkívül alkalmassá teszik olyan pozíciók betöltésére, ahol különböző érdekek, nézetek ütköztetése közben kell kompromisszumokat létrehoznia. Ezért nemzetközi jogászként, közvetítőként, tárgyalóként vagy felsővezetők asszisztenseként nélkülözhetetlenné teheti magát.

Skorpió (október 23. - november 21.)
Az e jegyben születettek a dolgok mélyére látnak, intelligensek, keményen dolgoznak, motiváltak és leleményesek. Mivel a skorpió emellett rendkívül vonzódik a misztikus dolgokhoz is, így élvezni a hírszerzői, a rendőrnyomozói, a jogászi, az orvosi, a kutatói és az írói pályát.

Nyilas (november 11. - december 21.)
A nyilasok pozitív világlátása lenyűgöző, mérhetetlen energiájuk van, imádják az utazást és igen erősek lelkileg. Ezért elsősorban a kereskedői pozíciókban teljesíthetnek nagyot, továbbá a PR-szakmában, a szociális igazgatásban vagy a papi tevékenységben is megtalálhatják a nekik való elfoglaltságot.

Bak (december 22. - január 19.)
A bak megbízható, felelősségteljes és megingathatatlanul összeszedett, célorientált, logikus és művelt személyiség. Ennek következtében minden olyan állás jól áll neki, amelyben a matematika vagy a pénz fontos szerepet tölt be. Például szoftverfejlesztőként vagy számítógépes szakemberként, orvosként, könyvelőként vagy jogászként igen jól érezheti magát.

Vízöntő (Január 20. - Február 18.)
A vízöntők Intelligens, eredeti, progresszív, humánus és látnoki képességek birtokában lévő emberek. Közülük kerülhetnek ki a legjobb csillagászok, történészek, pilóták, fotográfusok, költők, karakter színészek és zenészek.

Halak (Február 19. - Március 20.)
A halak először is nagylelkűek, aztán barátságosak, érzékenyek, népszerűek, artisztikusak, sokoldalúak, szenvedélyesek és lelkesek. Ezért aki közülük a művészetek bármelyik ágában próbálkozik – légyen szó színházról, irodalomról, festészetről, zenéről – nem fog csalódni. Hasonlóan jól érzi majd magát, ha emberbaráti tevékenységekben vesz részt, vagy az igazságszolgáltatásban vállal munkát.

hvg.hu Karrier

Mit tegyünk, ha ki akarnak csinálni a munkahelyen?

A munkavállalók karrierjük során legalább egyszer célpontjai lehetnek főnökük, beosztottjuk, illetve egy vagy egyszerre több kollégájuk ellenséges akcióinak. A munkahelyi szurka-piszka jelenségét hajlamosak vagyunk személyes konfliktusnak értelmezni, holott – amint azt munkapszichológusok kimutatták – a jelenségnek szélesebb társadalmi háttere van.

hvg.hu Karrier

Pontos gondolatközlés – sikeres állásinterjú

A jó svádájú emberek általában könnyebben érvényesülnek. Hatékonyabban adják el gondolataikat, saját magukat, mint szófukar vagy zárkózott társaik. De a nagy duma és a magabiztos fellépés elég-e a sikerhez az állásinterjún is?

hvg.hu Karrier

Orvosi rendelő: jó hely az állásvadászatra

A legjobb állásokra a legfurcsább helyeken lehet szert tenni. Ennek pedig az az oka, hogy az emberek egy része, ha kizökken megszokott szerepéből, nyitottabbá válik, sőt önkéntelenül is társat keres, mások pedig kifejezetten esetlennek, kiszolgáltatottnak érzik magukat, s megerősítést, támogatást várnak embertársaiktól. Az orvosi rendelő ilyen hely, ahol a „betegszolidaritás” érzése könnyebbé teszi kapcsolatok kialakítását.

hvg.hu Karrier

34 tipp, hogy jó benyomást tegyél az új munkahelyen

Jó ha tudod, már az ajtón való belépésed pillanatában elkezdenek a kollégák bírálni. Az öltözéked, a modorod, a beszédstílusod mind pletykatémák lesznek aznap az ebédnél, vagy a kávészünetben. Tippjeink segítségével elérheted, hogy kizárólag pozitív hangnemben kerülj szóba leendő kollégáid körében.

MTI Karrier

Névtelen levél a kolléga lábszagáról

Figyelmeztetni lehet névtelenül az interneten azokat a munkahelyi kollégákat, akik izzadtságszagot árasztanak, vagy egyéb módon kellemetlenek: két élelmes dél-afrikai külön e célra új honlapot nyitott.

Az ünnepekre is maradnak a szigorú korlátozások Németországban

Az ünnepekre is maradnak a szigorú korlátozások Németországban

Mintha lélegezne egy New York-i híd, ahogy a szél miatt fel-le mozog – videó

Mintha lélegezne egy New York-i híd, ahogy a szél miatt fel-le mozog – videó

A gigászok csatájában Csányi alulmaradt Mészárossal szemben

A gigászok csatájában Csányi alulmaradt Mészárossal szemben