Tetszett a cikk?

A francai munkaügyi miniszter a munkanélküliség további növekedésére számít - jelentette a Dow Jones hírügynökség vasárnap.

Laurent Wauquiez a Le Journal du Dimanche vasárnapi számában megjelent interjújában azt mondta: bár a francia gazdaság mutat olyan jeleket, amelyek alapján visszatért a növekedési pályára, és a munkaerőpiac romlása is lassult, nem szabad túlságosan pozitívnak lenni. Hozzátette: továbbra is fenntartja azokat az előrejelzéseket, amelyek szerint a munkanélküliség emelkedni fog az egész évet tekintve. A munkahelyteremtés prioritást élvez a kormány jövő évi költségvetésében - jelentette ki a miniszter. Franciaországban 13 havi folyamatos emelkedés után először csökkent a munkanélküliség júniusban. 
   
A munkanélküliek száma májushoz képest 0,7 százalékkal, 18 600 fővel 2,524 millióra mérséklődött júniusban. A munkanélküliek így is 25,7 százalékkal többen voltak az euróövezet második számú gazdaságában, mint tavaly júniusban. A minisztérium statisztikája nem tartalmazta az állástalanok arányát. Az EU statisztikai hivatalának utolsó összesítése szerint májusban 9,3 százalékos volt a munkanélküliség Franciaországban, meghaladva a 8,9 százalékos EU-átlagot.

MTI Karrier

A munkanélküliségtől félnek legjobban a románok

A román állampolgárok jelenleg a munkahely elvesztésétől és adósságaik törlesztésének ellehetetlenülésétől tartanak a legjobban - derült ki a GfK Romania piackutató intézet június óta elvégzett felméréséből.

MTI Karrier

Tíz éves csúcson a munkanélküliség az euróövezetben

Tíz éves csúcsra, 9,4 százalékra emelkedett a munkanélküliség az euróövezetben júniusban - tette közzé pénteken az Eurostat. A 27 uniós tagországban 8,9 százalékos volt a munkanélküliség az év hatodik hónapjában.

MTI Karrier

Tovább nőtt a munkanélküliség Németországban

Németországban júliusban tovább nőtt a munkanélküliség, 8,2 százalékra a júniusi 8,1 százalékról - közölték a szövetségi munkaügyi hivatalban. Tavaly júliusban 7,7 százalékos volt az arány.

180 milliárd forint kölcsönt kapott a kormány az EU-tól

180 milliárd forint kölcsönt kapott a kormány az EU-tól

Gyurcsány: Szegények voltunk, mint a templom egere

Gyurcsány: Szegények voltunk, mint a templom egere

„Én 56-ban is vonultam, 89-ben is vonultam, most az unokáimért vonulok” – videó a pénteki SZFE-tüntetésről

„Én 56-ban is vonultam, 89-ben is vonultam, most az unokáimért vonulok” – videó a pénteki SZFE-tüntetésről