szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Újabb, a Foxconn tajvani vállalathoz tartozó gyár alkalmazottja vetett véget életének a dél-kínai Kuangtung tartományban úgy, hogy levetette magát az üzemi szálló egyik épületéről - erősítették meg a hírt a Hszinhua hírügynökségnek.

A 18 éves férfi a Chimei Innolux Corp. tulajdonában álló szálló hatodik emeletéről ugrott le Fosan városban reggel hat óra körül. A munkatársak elmondása szerint a fiatalember a Hopej tartomány székhelyén működő egyik szakközépiskolából érkezett nyári gyakorlatra, amit júniusban kezdett meg. A tajvani érdekeltségű - két vállalat egyesüléséből alakult - Chimei Innolux Corp. ez év márciusától LCD panelek gyártásával foglalkozik.

A Foxconn, a világ legnagyobb elektronikai beszállítója, amelynek Kínában 800 ezer alkalmazottja van, nemzetközi visszhangot kiváltó támadások kereszttüzébe került, miután 2009 júliusa és 2010 májusa között sencseni ipari komplexumában tíz dolgozója követett el öngyilkosságot. Akkor az öngyilkosság-sorozatot a média a munkakörülményekkel, illetve a munka monotonitásával magyarázta. A cég vezetése később a további esetek megelőzését szolgáló intézkedések sorozatát vezette be, és átlagosan 30 százalékkal megemelte dolgozóinak bérét.

MTI Gazdaság

Foxconn: nincs vége az öngyilkossági hullámnak

A tajvani Foxconn egy újabb alkalmazottja ugrott ki szerda éjszaka a cég sencseni munkásszállójából röviddel azután, hogy a cég tajvani vezetője Terry Kou a helyszínre utazott, és példátlan médianyilvánosságot vállalva mutatta be a körülményeket, ígéretet téve a lehetséges megelőző intézkedésekre.

A kormány célkeresztjében a Lidl, az Aldi és a Tesco?

A kormány célkeresztjében a Lidl, az Aldi és a Tesco?

Szól a YouTube a kommentelőnek, aki épp beszólna

Szól a YouTube a kommentelőnek, aki épp beszólna

Jön Tom Jones és Jamie Cullum

Jön Tom Jones és Jamie Cullum