szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

"Jelentős létszámcsökkentést" jelentette be a Nokia Corp. új vezérigazgatója Stephen Elop telekommunikációs szakemberek előtt pénteken Londonban.

A leépítések pontos részleteit egy későbbi időpontban teszi közzé a Nokia. A vállalat alkalmazásában 2010 végén 132 500 dolgozó állt. A vezérigazgató szerint a Nokia túl magas költségekkel dolgozik és ezért megtakarításokat tart szükségesnek. A finn mobiltelefon készülék gyártó vállalat pénteken gyakorlatilag elismerte okostelefon modellstratégiájának kudarcát, és bejelentette, hogy a jövőben a Microsoft mobil operációs rendszerének alkalmazására áll át. 

A Nokia továbbra is támogatást nyújt saját Symbian operációs rendszerének, annak alkalmazását azonban idővel kifuttatja. A Symbian operációs rendszer továbbfejlesztésének feladása és alkalmazásának kifuttatása önmagában is számos fejlesztői munkahely megszűnését vonja maga után. 

Stephen Elop 2010 szeptemberében váltotta fel a Nokia előző vezérigazgatóját Olli-Pekka Kallasvuo-t. Korábban a kanadai állampolgárságú Stephen Elop a Microsoft alkalmazásában dolgozott 2008-tól 2010-ig, ahol a Microsoft Office termékcsalád fejlesztését felügyelte. Stephen Elop az első nem finn vezető a Nokia élén.

Az MTI érdeklődésére a cég komáromi gyárát érintő esetleges leépítésről Simai Anna, a Nokia Magyarország kommunikációs vezetője csupán annyit mondott, ők sem tudnak többet a hivatalos bejelentésnél.

A Figyelő TOP 100 tavaly júliusban azt közölte cégbírósági adatok alapján, hogy a Nokia Komárom Kft. árbevétele 1.075,5 milliárd forint volt 2009-ben, miközben adózott eredménye 42 milliárd forintot tett ki. A társaság 2009 januárjában 6.000 főt alkalmazott Magyarországon, ebből 5.500-at Komáromban.

 

Márciustól újra nő a képviselők fizetése

Márciustól újra nő a képviselők fizetése

Újabb elképesztő állapotú vágóhidat záratott be a Nébih – videó

Újabb elképesztő állapotú vágóhidat záratott be a Nébih – videó

Vasúti hajtánnyal tértek haza az orosz követség diplomatái Észak-Koreából

Vasúti hajtánnyal tértek haza az orosz követség diplomatái Észak-Koreából