szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány a jövőben elsősorban a családi vállalkozásokat segíti képzéssel és információval, hogy megerősödjenek, és nemzetközileg is versenyképesek legyenek - mondta Maróczi Imre igazgató.

A SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány az idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját, és ebből az alkalomból konferenciát tartanak pénteken.  Az alapítványt vállalkozói érdekképviseletek, felsőoktatási intézmények, pénzintézetek, minisztériumok hozták létre azzal a céllal, hogy közreműködjön a magyarországi vállalkozói ismeretek, vállalkozói kultúra és  vállalkozói környezet fejlesztésében. Maróczi Imre hangsúlyozta, hogy a munkanélküliségre  tekintettel kiadványokkal, képzéssel, tanácsadással szeretnének segíteni a munkanélküliből önfoglalkoztatottá válást.
   
Az elmúlt húsz év munkáját összegezve Maróczi Imre kiemelte, hogy  az alapítvány úttörő szerepet játszott a vállalkozásfejlesztés, a vállalkozáskutatás, a vállalkozóképzés területén. Példaként említette, hogy a SEED elsőként végzett kutatást 1997-ben a magyar családi vállalkozások sajátosságairól, működésükről, és dolgozott ki számokra növekedést segítő tréninget. Részt vett a klaszterek szerveződésével foglalkozó európai uniós kutatásban, illetve az elsők között végzett kutatást a távmunka szerepéről, a teleházak hatásáról, a női vállalkozók esélyeiről.
   
Az eredmények között említette az igazgató, hogy az alapítvány esélyegyenlőségi kézikönyvet adott ki a mikrovállalkozások számára, és esettanulmányt jelentetett meg a sikeres vállalkozó nőkről. Számos kiadványuk - például az üzleti tervezés, a vállalkozásindítás, a praktikus tudnivalók - pedig a vállalkozói ismereteket bővítését segítette. A kisvállalkozásoknak szóló képzéseken, konferenciákon pedig mintegy 10.000-en vettek részt - mondta Maróczi Imre.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!