szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Meglepetésre nyereséggel zárta 2010 első negyedévét a világ legnagyobb játékgyártója, az amerikai Mattel – derül ki a...

Meglepetésre nyereséggel zárta 2010 első negyedévét a világ legnagyobb játékgyártója, az amerikai Mattel – derül ki a pénteken közzétett gyorsjelentésből. A vállalat 24,8 millió dolláros (részvényenként 7 centes) adózott eredménnyel zárta az év első három hónapját szemben az egy évvel korábbi 51 milliós (papíronként 14 centes) veszteséggel, illetve az elemzők által prognosztizált részvényenként 3 cetes mínusszal.

A kiskereskedelmi forgalom emelkedésével párhuzamosan megugrott a társaság értékesítése is. az első negyedévben 880 millió dollár értékben adtak el játékokat, ami 12 százalékos növekedést jelent 2009 hasonló időszakához képest. Az értékesítés ezúttal elsősorban a Toy Story-s, valamint a World Wrestling Entertainment pankrációs figurái hajtották.

A Mattel papírjai csütörtökön 1,8 százalékot erősödtek, év eleje óta pedig 19 százalékot emelkedett az árfolyam.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ingyenessé tesz egy-egy mesét karácsonyig mindennap a BOOKR Kids

Ingyenessé tesz egy-egy mesét karácsonyig mindennap a BOOKR Kids

Prőhle: Mindenki jobban jár, ha Demeter marad a PIM élén

Prőhle: Mindenki jobban jár, ha Demeter marad a PIM élén

A jobbnál is lesz jobb: az Apple az M1 lapka utódján dolgozik

A jobbnál is lesz jobb: az Apple az M1 lapka utódján dolgozik