szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Megörvendeztette befektetőit kedden az Egyesült Államok harmadik legnagyobb vegyipari vállalatának számító DuPont.

Megörvendeztette befektetőit kedden az Egyesült Államok harmadik legnagyobb vegyipari vállalatának számító DuPont. A társaság adózott eredménye 1,13 milliárd dollár volt 2010 első negyedévében, amely amellett, hogy duplája az előző esztendő hasonló időszakában realizált profitnak, majd ötödével meghaladja az elemzői várakozásokat is. A cég jelentős mértékben tudta növelni értékesítését, s mivel termékei ára is emelkedett, megugrott az árbevétel is. Volumenben 19, értékben 23 százalékkal bővültek az eladások.

Ellen Kullman a vállalat vezérigazgatója tavaly komoly költségcsökkentő programot jelentett be, amelynek keretében több gyárat bezártak, s leépítésekre is sor került. Az átszervezések eredményeként 2009-ben 1 milliárd dollárt spórolt meg a vállalat.

Az első negyedéves eredmények fényében a cég módosított profit-várakozásain is: az egyszeri tételek nélküli nyereség részvényenként 2,5-2,7 dollár lehet ebben az évben, szemben a januárban jelzett 2,15-2,45 dollárral. A piac természetesen lelkesen fogadta a híreket: a vállalat papírjai 3,2 százalékkal erősödtek a nyitás előtti kereskedésben.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller Cecília szerint kiteljesedni látszik a járvány

Müller Cecília szerint kiteljesedni látszik a járvány

Két éve gyakornok volt, most genfi konzul lett egy KDNP-s képviselő lánya

Két éve gyakornok volt, most genfi konzul lett egy KDNP-s képviselő lánya

Péntektől csak maszkban mehetünk meccsre és tüntetni

Péntektől csak maszkban mehetünk meccsre és tüntetni