szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A várakozásokat meghaladó első negyedéves eredményekről számolt be kedden a svéd Electrolux.

A várakozásokat meghaladó első negyedéves eredményekről számolt be kedden a svéd Electrolux. A világ második legnagyobb háztartásigép-gyártójának számító vállalat 911 millió koronás (127 millió dolláros) adózott nyereséget ért el 2010 első három hónapjában, szemben az egy esztendővel korábbi 346 milliós veszteséggel, s a Bloomberg 658 milliós prognózisával. Az árbevétel ugyanakkor – a várakozásoknak megfelelő mértékben – csökkent: a 25,1 milliárd koronás forgalom 2,7 százalékos visszaesést jelent 2009 hasonló időszakához képest.

A vállalat tájékoztatása szerint a nyereség emelkedésében komoly szerepet játszottak a cég új termékei, valamint az amerikai kereslet megugrása. Hans Straaberg  az Electrolux vezérigazgatója elmondta: a társaság főbb piacain a várakozásaikat meghaladó ütemben javul a gazdasági helyzet. Különösen igaz ez az Egyesült Államokra, de tíz negyedévnyi visszaesés után ezúttal Nyugat-Európában is nőtt némileg a kereslet a társaság termékei iránt.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Igen hasznos funkció érkezik a Microsoft Teamsbe: kiszűri a háttérzajokat

Igen hasznos funkció érkezik a Microsoft Teamsbe: kiszűri a háttérzajokat

Gulyás Gergely lovagkeresztet adott a Békemenetet szervező CÖF alapítójának

Gulyás Gergely lovagkeresztet adott a Békemenetet szervező CÖF alapítójának

Fotók jöttek a dusnoki motoros tragédiáról

Fotók jöttek a dusnoki motoros tragédiáról