szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A felmérés szerint a világ száz legértékesebb márkájának összértéke 4 százalékkal emelkedett az elmúlt egy évben, s...

A felmérés szerint a világ száz legértékesebb márkájának összértéke 4 százalékkal emelkedett az elmúlt egy évben, s most már meghaladja a 2000 milliárd dollárt. A rangsor első helyén már évek óta a világ legnépszerűbb internetes keresőjét működtető Google áll, amelynek brand-értékét 114,3 milliárd dollárra becsülte a cég. A Google – amelynek értéke négy éve még csak 37,5 milliárd dollár volt - tavaly elsőként lépte át a 100 milliárdos álomhatárt, azóta további 14 százalékos bővülést könyvelhetett el.

A második helyen is egy informatikai cég áll, az IBM, amely 86,4 milliárdos márkaértékkel messze lemaradva követi a Google-t, míg a bronzérmes a tavalyi hatodik Apple lett 83,1 milliárd dollárral. Az elmúlt években rendre dobogós Microsoft és Coca-Cola ezúttal kikerült az első háromból: Bill Gates birodalmának márkaértékét 76,3 milliárd dollárra becsülték, míg a Coca-Cola név 67 milliárdot ér.

Az első három helyezet jó szereplése azért lehet meglepő, mert az autóipari vállalatok mellett az informatika és elektroniaki cégek teljesítettek tavaly a leggyengébben. A, a Nokia 30, a Siemens 26, az Intel 25, a Dell 24, a Nissan 17, a Mercedes 13, Toyota 12 helyett bukott 2008-hoz képest.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus: Egyre több amerikai tagállamban nem elég a kórházi ágy és az orvos

Koronavírus: Egyre több amerikai tagállamban nem elég a kórházi ágy és az orvos

Három kerékpárosból egy menet közben is telefonozik

Három kerékpárosból egy menet közben is telefonozik

3300 millió eurós veszteséget okoz évente Budapestnek a rossz levegő

3300 millió eurós veszteséget okoz évente Budapestnek a rossz levegő