szerző:
ecoline.hu

Európai uniós pályázati támogatással a napokban megkezdődött a Rába többéves, átfogó innovációs programja, amelyet a...

Európai uniós pályázati támogatással a napokban megkezdődött a Rába többéves, átfogó innovációs programja, amelyet a társaság az újonnan létrehozott Rába Fejlesztési Intézet keretei között valósít meg. A három év alatt több mint másfélmilliárd forintos beruházással megvalósuló projekt eredményeként a győri vállalat a futóműgyártás tavalyi volumenének megduplázását várja 2015-ig.

Új megoldások

Az innovációs program olyan kutatás-fejlesztési potenciált teremt, amely lehetővé teszi, hogy a járműiparban tapasztalható forradalmi technikai, technológiai változások mentén kialakuló új igényeket korszerű, innovatív termékekkel maradéktalanul kielégítse a vállalat. Az új intézet ezáltal hozzájárul ahhoz, hogy a társaság magas hozzáadott értékű termékekkel érjen el jelentős, tartós növekedést, miközben egyedi, előremutató megoldásaival egyes területeken piacvezető pozíciók elfoglalására is képes lesz – áll a vállalat közleményében.

A Rába Fejlesztési Intézetben nagyobb intenzitással és magasabb szinten folytatódik majd az új generációs futóművek, felfüggesztési és erőátviteli rendszerek fejlesztése korszerű autóbuszok, tehergépkocsik és mezőgazdasági erőgépek számára. A vállalat emellett vizsgálja az alternatív/hibrid hajtásrendszerek speciális követelményeit, új szerkezeti anyagok alkalmazásának lehe-tőségeit és felkészül az intelligens funkciók bevezetésére.

Ecoline

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!