szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Az eladások 7,56 milliárd dollárt tettek ki az szakértők által várt 7,37 milliárd dollárral szemben.

Az eladások 7,56 milliárd dollárt tettek ki az szakértők által várt 7,37 milliárd dollárral szemben. A társaság növekedése a raktárak és disztribúciós központok bővítésének, valamint a gazdaság talpra állásának és a kiskereskedelmi szektor bővülésének volt köszönhető.

A vállalat részvényei a zárás utáni kereskedésben a jó harmadik negyedéves eredmények ellenére 3,86%-es estek a cég az elemzők számára kiábrándító negyedik negyedéves előrejelzése miatt. Az Amazon becslése szerint az elkövetkezendő negyedévben az adózás és kamatfizetés előtti eredménye (EBIT) 360 millió és 560 millió dollár között várható és az eladások 12-13 milliárd dollárt tesznek majd ki. A Bloomberg által összeállított elemzői konszenzus 621,6 millió dollár EBIT-tel és 12,2 milliárd dollár eladással számolt.

Az idei évre várható eredménnyel számolt visszatekintő P/E ráta jelenleg a 65-ös szint körül van, a jövő évvel várt eredményre számolva 46 körüli érték körül található. Az árazási szintek hosszú negyedévek óta magasan tartózkodnak, de érdemes lehet elgondolkodni azon, hogy mennyire fenntartható egy ennyire dinamikus növekedés hosszú távra tekintve.

A jövőre nézve kockázatot jelent a vállalat számára, hogy a Kindle elnevezésű e-book olvasója – amely elemzői becslések szerint az idei évben 2,8 milliárd dollár, 2012-ben pedig 5,3 milliárd dollár árbevételt jelent majd a társaságnak - erős versennyel találja szemben magát, így az alaptermék túlzottan nyomott ára miatt a cég kénytelen egyes elektronikus könyveket drágábban kínálni, mint a papír alapú változatot. Ez a stratégia azonban huzamosabb ideig nem tűnik fenntarthatónak, hiszen az elektronikus könyvek árrése jóval alacsonyabb a papír alapú könyvekénél, így az erős verseny miatt valószínűleg az e-book-ok marzsai erőteljes csökkenésen mennek majd keresztül, amely jelentős bevételcsökkenést eredményezhet az Amazon számára.

Equilor

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Öt éve nem látott trend jelent meg a lakáspiacon

Öt éve nem látott trend jelent meg a lakáspiacon

3300 millió eurós veszteséget okoz évente Budapestnek a rossz levegő

3300 millió eurós veszteséget okoz évente Budapestnek a rossz levegő

Olcsóbb a Wizzair-ügyintézés, ha Máltán keresztül intézzük - ki hallott már ilyet?

Olcsóbb a Wizzair-ügyintézés, ha Máltán keresztül intézzük - ki hallott már ilyet?