szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Japán elsőszámú elektronikai exportőre a március végén záruló üzleti évben immár 70 milliárd jenes (868 millió...

Japán elsőszámú elektronikai exportőre a március végén záruló üzleti évben immár 70 milliárd jenes (868 millió dolláros) adózott eredményre számít, ez 10 milliárd jennel haladja meg a korábbi prognózisban szereplő összeget. A jen erősödése miatt ugyanakkor az árbevételtervet 7600 milliárd jenről 7400 milliárd jenre csökkentette a cégvezetés.

A szeptember végén zárult második üzleti negyedév eredményeinek is örülhettek a befektetők: a Sony adózott eredménye 31,1 milliárd jen volt – kerek 20 milliárd jennel több, mint a Bloomberg-konszenzus.

A Sony a pénteki zárás után tette közzé gyorsjelentését. A pénteki kereskedést a részvényárfolyam 1,4 százalékos mínuszban zárta; az év eleje óta a kurzus 0,8 százalékkal emelkedett (miközben a Nikkei 13 százalékkal csökkent).

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!