szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Nagy valószínűség szerint még az idén felveszi azt a hitelt a Richter, amelyből a múlt héten bejelentett...

Nagy valószínűség szerint még az idén felveszi azt a hitelt a Richter, amelyből a múlt héten bejelentett Grünenthal-akvizíció egy részét fedezné a vállalat – jelezte ma a harmadik negyedéves gyorsjelentést bemutató sajtótájékoztatón Bogsch Erik vezérigazgató. A cég első embere egyelőre nem árulta el, hogy mekkora összegről lehet szó, de nagy valószínűség több tízmillió eurós (elképzelhető, hogy több 10 milliárd forintos) kölcsönt igényelhet a cég. Bogsch Erik hozzátette: a hitelszerződés megkötését követően tájékoztatják a részvényeseket, és a tőkepiac szereplőit az ügyletről.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a Richter 236,5 millió eurót fizet a Grünenthal fogamzásgátló portfóliójáért, azaz a korábban bejelentett PregLem-akvizícióval összesen nagyjából 95 milliárd forintot költött el felvásárlásokra az elmúlt másfél hónapban a vállalat. Bár a cég készpénzállománya elegendő lenne a két tranzakció finanszírozására (a harmadik negyedéves mérlegben ezen a soron 111,5 milliárd forint szerepelt), a cégvezetés mégis úgy döntött, hogy a Richter mozgásterének megőrzése érdekében a Grünenthal-portfólió vételárának egy részét hitelből finanszírozzák.

A Richter 1992 óta mindig igen alacsony hitelállománnyal működött: tavaly év végén másfél, 2010 szeptemberének utolsó napján pedig 1,3 milliárd forint szerepelt a hosszú lejáratú kötelezettségek soron a társaság mérlegében, de akadt olyan év, amikor ez az összeg a 10 millió forintot sem érte el.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!