szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Baromfi Terméktanács (BTT) az Agrármarketing Centrum (AMC) segítségével ösztönözné a hazai termelésű tojás fogyasztását, tekintettel a dioxin-botrányra - mondta Bárány László, a BTT elnöke.

 A szakember közölte: a terméktanács levelet írt Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszternek, amelyben felkéri a tárcavezetőt, hogy az AMC forrásaiból biztosítsanak a magyar tojástermelők számára mintegy 40-50 millió forintot a hazai előállítású tojások fogyasztásának népszerűsítésére.

Bárány László jelezte azt is, hogy a termelők természetesen a kért promóciós összeget megdupláznák - azaz kiegészítenék 80-100 millió forintra -, hogy a hazai előállítású tojás fogyasztását ösztönző kampány valóban hatékony legyen. A magyar előállítású tojás fogyasztásának ösztönzésére azért van szükség a BTT elnöke szerint, mivel a dioxin-botrány hatására - a termelők adatai szerint - a hazai tojásfogyasztás érzékelhetően, 15-20 százalékkal esett vissza egyik napról a másikra.

A termelői árak 14-15 forintról ugyancsak csökkentek 2-3 forinttal darabonként, ami érzékeny veszteséget jelent az előállítóknak. Bárány László hozzátette: az árak 3-5 nap alatt mérséklődtek, visszatornászni a csökkenés előtti szintre viszont  csak 2-4 hónap alatt lehet. Ezért lenne fontos a promóciós kampány mielőbbi elindítása - mondta a BTT elnöke.


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagyon beindultak az amerikai választók – már hetvenmillióan szavaztak

Nagyon beindultak az amerikai választók – már hetvenmillióan szavaztak

Videón, ahogy a rendőrök sorra buktatják le a szabálytalan kamionosokat az M7-esen

Videón, ahogy a rendőrök sorra buktatják le a szabálytalan kamionosokat az M7-esen

Kövér eddig 79 millióra büntette a képviselőket, Jakab Péter fizette a legtöbbet

Kövér eddig 79 millióra büntette a képviselőket, Jakab Péter fizette a legtöbbet