szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Országos Szövetsége (KISOSZ) Somogy Megyei Érdekképviselete az illetékes tárcákhoz fordult, és országgyűlési képviselői segítséget kért, hogy kiderítse: miként válhatnak újabb jelentkezők üdülési csekk elfogadó hellyé, illetve mikortól és milyen feltételekkel vezetik be a rekreációs kártyát

Kertész Rezső elmondta, a Nemzetgazdasági, valamint a Nemzeti Erőforrás Minisztériumtól várnak választ arra, lesz-e lehetőség növelni az üdülési csekk elfogadóhelyek számát. Emlékeztetett: ebben a kérdésben lassan két éve nincs előremozdulás, pedig egyre többen szeretnének élni a lehetőséggel. Egyelőre a munkáltatók a korábbiakhoz hasonlóan igényelhetnek és juthatnak hozzá az üdülési csekkekhez. Így továbbra is óriási előnyt élveznek azok a vendéglátó helyek, amelyek már elfogadóhelyekké váltak. Versenyhátrányba szorulnak viszont azok, akik későn ébredtek, mert 2009 nyarától kezdve leállt a folyamat, és nem tudtak újabbak csatlakozni a rendszerhez. Azok a balatoni vendéglátók, amelyek már korábban elfogadóhelyekké váltak, forgalmuk felét harmadát üdülési csekkekből realizálják.
   
"Elfogadhatatlan, hogy a balatoni vendéglátóhelyek egy része már az előszezoni nyitásra készül, megtéve kiajánlásait, és még mindig semmiféle tájékoztatást nem kapott arról, miként válhatnak újabb egységek elfogadóhelyekké, illetve mikortól és milyen feltételekkel vezetik be a rekreációs kártyát" - fogalmazott Kertész Rezső. Hozzátette, a KISOSZ a sajtóból értesült arról, hogy csak hónapok múlva tervezik a kártya bevezetését, így túl késő lesz a vidéki és balatoni vendéglátósok számára ahhoz, hogy az idei szezonban élni tudjanak a lehetőséggel.
   
Az érdekképviseleti szervezet szorgalmazza, hogy a kormányzat és a KISOSZ között gyorsuljon fel az egyeztetés. A KISOSZ az érintett minisztériumok felé már jelezte igényeit, amelynek támogatására és képviseletére felkért több országgyűlési képviselőt is, egyebek közt Gelencsér Attilát (Fidesz), a Somogy megyei közgyűlés elnökét, aki már korábban is képviselte a somogyi kereskedelmi és vendéglátó vállalkozók érdekeit. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Az üdülési csekk jövő nyártól tűnhet el

Napokon belül elkészül az a kormányrendelet-tervezet, amely a kártyával igénybe vehető szolgáltatások TEÁOR-számát sorolja fel. A szándék az, hogy bővüljön a szolgáltatások köre, hiszen a kártyától 30-34 százalékos keresletemelkedést vár már az első évben a belföldi turizmusban a kormány - írja a Népszabadság a Széchenyi-pihenőkártyákról. A szálláshelyi áfacsökkentésre azonban nem kerül sor.

Leggazdagabb futballklubok: a Barcelona egy hajszállal előzi a Real Madridot

Leggazdagabb futballklubok: a Barcelona egy hajszállal előzi a Real Madridot

Születési helye: Auschwitz - Film nemzedékeken át öröklődő rémálmokról

Születési helye: Auschwitz - Film nemzedékeken át öröklődő rémálmokról

Nők és gyerekek sérültek meg egy budapesti karambolban

Nők és gyerekek sérültek meg egy budapesti karambolban