A válságban sem torpant meg a Mapei

Az 1991-ben megalakult Mapei Kft.

  • ecoline.hu ecoline.hu
A válságban sem torpant meg a Mapei

Az 1991-ben megalakult Mapei Kft. az első évben 63 millió Ft-os bevételt könyvelhetett el, amit 20 év alatt megszázszorozott, 2010-es árbevétele pedig meghaladta az 5,4 milliárd forintot, míg dolgozói létszáma 4 főről több mint 130 főre növekedett.

Amikor a válság által súlyosan érintett építőipari ágazat képviselői a recesszióval küzdenek, a Mapei két kiemelt termékvonala növekedést mutat. A melegburkolati termékek piacán a társaság tavaly 5 százalékos, az építéskémiai termékek körében 3,9 százalékos bővülést ért el.

Az olasz tulajdonú Mapei Csoport 2010. évi nettó árbevétele elérte a 1,9 milliárd eurót, míg a foglalkoztatottak száma összesen 7500 fő.

Új tag a csoportban: Mapei Korea
 
A korábbi években a Henkel forgalmazta Ceresit és Thomsit néven a Mapei ragasztóanyagait és építéskémiai termékeit az ázsiai térségben, azonban egy felvásárlási folyamat végeredményeként létrejött leányvállalat, a Mapei Korea megalakulása következtében ezek a termékek kiegészülnek a Mapei termékválasztékával. A szöuli központtal és a fővárostól 100 km-re, Chungcheongbuk-do-ban kialakított gyártóüzemmel együtt 58-ra nőtt a Mapei Csoport gyártóegységeinek száma.
 
Giorgio Squinzi az Európai Vegyipari Tanács élén

A Mapei Csoport vezérigazgatóját, Dr. Giorgio Squinzit választották meg a CEFIC (European Chemical Industry Council) – az Európai Vegyipari Tanács – elnökének. A Christian Jourquint követő Giorgio Squinzi a 29 000 tagot számláló szervezet legfőbb vezetője. A CEFIC tagjai európai vegyipari cégek, amelyek összesen a világ vegyipari termelésének egyharmadát adják.

Útmutató cégvezetőknek

Útmutató cégvezetőknek

Aktuális pályázatok

Összefoglaló az aktív pályázatok legfontosabb feltételeiről: kik pályázhatnak, mekkora összeget lehet igényelni, mire fordítható az elnyert támogatás.

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Budapesten is kitart a jó minőség mellett Wolfgang Puck és fia, Byron Lazaroff-Puck – deklaráltan meg is kérik az árát. A világ egyik legismertebb séfje ma is töretlenül aktív a globális étteremhálózatának ügyeiben, de a Spago éttermeket már fiára bízza. Apát és fiát a menü összeállításáról, az öröklés terhéről, egymással való viszonyukról és arról is kérdeztük, milyen kést használnak. Arról is szó esett, hogy miben erősek a budapesti piacok.