szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Pécsi Ítélőtábla három év öt hónapról négy évre súlyosította pénteken annak a férfinak a börtönbüntetését, aki 2007-ben és 2008-ban összesen mintegy 73 millió forint adót csalt el. Az ítélet jogerős.

A táblabíróság Krémer László vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben korábban eljáró Somogy Megyei Bíróság határozatát, és az 51 éves Jónás Jánost többrendbeli adócsalásban és számviteli fegyelem rendjének megsértésében mondta ki bűnösnek. Az ítélőtábla azonban túlzottan enyhének találta a férfi büntetését, ezért hosszabb tartamú letöltendő szabadságvesztést szabott ki vele szemben.

A vádlott 2007 és 2008 között egy gabonakereskedéssel foglalkozó gazdasági társaság ügyvezetője volt. Annak érdekében, hogy adófizetési kötelezettségét csökkentse, 137 fiktív számlát állított be a cég könyvelésébe, ezzel mintegy 73 millió forintot "takarított meg". A bűncselekmény kiderült, a férfi ellen eljárás indult. Jónás Jánosnak a büntetése letöltése mellett a 73 millió forint megfizetésével rendeznie kell adótartozását.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így zengett Lady Gaga hangja Joe Biden beiktatásán

Így zengett Lady Gaga hangja Joe Biden beiktatásán

Megsemmisült az Alpokban közel 2500 méteren épült motormúzeum

Megsemmisült az Alpokban közel 2500 méteren épült motormúzeum

Teljes mellszélességgel a modellváltás mellé állt a debreceni HÖK

Teljes mellszélességgel a modellváltás mellé állt a debreceni HÖK