szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Átadták a Pikker Kft. 1,2 milliárd forintból épült húsüzemét a baranyai Bólyban kedden.

A magyar tulajdonú vállalkozás húsz évvel ezelőtt alakult, a fejlesztéshez a 400 millió forint európai uniós és kormányzati támogatást kapott. 90-ről 160-ra növeli alkalmazottainak létszámát, és az évi 70-80 ezer helyett 100 ezer sertés feldolgozását tervezi.

Miskolczi Imre ügyvezető elmondta, hogy a kezdetben 17 alkalmazottal induló cég 1999-ben építette fel mohácsi vágóhídját, 2000-ben állatifehérje-újrahasznosító üzemét. Az új bólyi üzemet egy olyan épületben alakították ki, amelyben korábban szintén a húsipari vállalkozás működött.

Az ügyvezető az MTI-nek elmondta: a 4800 négyzetméter alapterületű húsüzem naponta 150 tonnányi félsertés csontozására, feldarabolására, 90 tonna húskészítmény, 5 tonna zsiradék és 7 tonna előkészített hús előállítására, csomagolására képes.

Miskolczi Imre megjegyezte, hogy a cég éves nettó árbevétele 2009-ben 4 milliárd forint, tavaly 3,5 milliárd forint volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szlovákia újabb tömeges tesztelésre készül

Szlovákia újabb tömeges tesztelésre készül

Fényes nappal késeltek meg egy férfit Budapesten

Fényes nappal késeltek meg egy férfit Budapesten

Feltörték a Burger King magyar Instagram-fiókját

Feltörték a Burger King magyar Instagram-fiókját