szerző:
MTI/Világgazdaság
Tetszett a cikk?

A további növekedés közeli lépéseként egy néhány toronyból álló szélpark megvásárlásáról beszélt ifj. Chikán Attila, az Alteo csoport vezérigazgatója a Világgazdaságnak nyilatkozva.

A keddi számban a Világgazdaság arról ír, hogy a társaság kétmilliárd forint keretösszegű kötvényprogramjában keddtől lehet jegyezni a három év futamidejű, 12,37 százalék fix hozamú kötvényeket. A következő lépés a részvénykibocsátás lehet, de ifj. Chikán Attila közlése szerint a jelenlegi makrogazdasági, illetve tőkepiaci helyzet inkább a kötvényeknek kedvez. 

A csoport készül egy magyarországi szélpark megvásárlása és egy közép-európai országban naperőműtelep megvételéről is tárgyal. Ez utóbbi lenne az Alteo első külföldi vállalkozása. 

A lap emlékeztet arra, hogy az Alteo győri gázmotoros erőművében az 500 millió forintos kapacitásbővítés folyik, aminek eredményeként a két megawatt teljesítmény ötre nő. A csoport árammal is kereskedik. Jórészt nagykereskedőktől vesz villamos energiát, de jelen van a lipcsei, a prágai és a budapesti áramtőzsdén is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!