szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Air France légitársaság jövőre megszüntet kétezer állást a három évre szóló, évi 800 millió euró megtakarítást előirányzó terve keretében - jelenti a La Tribune című lap csütörtökön megjelenő száma "egybehangzó" forrásokra hivatkozva.

A kétezer állás leépítését úgy valósítják meg, hogy nem vesznek fel új munkaerőt a céget elhagyók helyére, legyen szó az alkalmazottak bármely kategóriájáról. A tervben ezenkívül szerepel a bérek és az előléptetések befagyasztása, a beruházások - főleg az informatikaiak - drasztikus csökkentése, a repülőgép-beszerzések visszafogása. A legveszteségesebb egy-két járatot megszüntetik. A tervet még jóvá kell hagynia januárban a cég vezetésének - írta a francia gazdasági napilap.

Van egy második, még inkább húsba vágó terv is, amelyről májusban vagy júniusban döntenek, és amely a cég rövid és közép távú strukturális átszervezéséről szól.

Az Air France-nak az idén 600 millió euró vesztesége lehet a La Tribune értesülése szerint. A társaságnál nem voltak hajlandók megerősíteni ezeket az információkat.

A cég egy korábbi tervvel már megtakarított 595 millió eurót a márciusban zárult 2010-2011-es pénzügyi évben. Az Air France két év alatt megszüntette az állások 10 százalékát. - közölte szeptemberben egy szóvivő.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Izraelben is zavargások voltak a járványügyi korlátozások miatt

Izraelben is zavargások voltak a járványügyi korlátozások miatt

Kováts Adél: A nemzeti kultúra egy rendkívüli része elveszik – Búcsú az Ódrytól

Kováts Adél: A nemzeti kultúra egy rendkívüli része elveszik – Búcsú az Ódrytól

Méz-királynő – Páratlan felvételek egy bámulatra és irigylésre méltóan tiszta életről

Méz-királynő – Páratlan felvételek egy bámulatra és irigylésre méltóan tiszta életről