szerző:
hvg.hu

Igazi európai nagyágyú érkezik az Invitelhez, David McGowan vezérigazgatóként vezeti a társaság tavaly meghirdetett új stratégiájának megvalósítását.

Új vezérigazgató, David McGowan érkezik az Invitel Zrt.-hez – jelentette a MarketWatch a társaságra hivatkozva. McGowan 1999 óta tölt be vezető pozíciókat nagy európai kábelszolgáltatóknál, például a svájci Cablecomnál vagy a német Unity Mediánál.  Az új vezér igazi nagyágyúnak számít a televíziós és a tartalomszolgáltatásban.

Az Invitel megújult üzleti stratégiájának megvalósítása érdekében tavaly ősszel két új üzletágat hozott létre. Közülük az üzleti és nagykereskedelmi szervezeti egység vezetésével Zsembery Györgyöt bízták meg, aki üzleti és nagykereskedelmi üzletág operatív vezérigazgató-helyetteseként tölti be az új pozíciót. Craig Butcher, a társaság elnöke szerint McGowan érkezése is szorosan összefügg  az újonnan meghirdetett stratégia megvalósításával.

Az Invitel az első számú alternatív, és a második legnagyobb vezetékes és szélessávú internet szolgáltató a magyar piacon. A társaság 2010-ben árbevételének több mint 10 százalékos csökkenését volt kénytelen elviselni, a forgalom tavalyelőtt 54,843 milliárd forintra esett az egy évvel korábbi 63,53 milliárdról – derül ki az Opten cégstatisztikai szolgáltató adataiból. A cég eredményessége 2010-ben negatívba fordult, a 2099-es 83 millió forint mérleg szerinti eredmény 2010-re 4,212 milliárdos veszteségbe váltott. Osztalékot sem tavaly, sem tavalyelőtt nem fizettek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!