szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A liechtensteini hercegi család irányította LGT Capital Management alapkezelő 30 százalékos részesedést szerezhet a Brokernet Investment Holding Zrt. tulajdonában lévő, szintén alapkezelő, illetve tanácsadó Quantis Investment Management Zrt.-ben.

A hercegi tranzakció – amelynek értékét nem tették közzé a felek, s az ügyletet még nem hagyták  az illetékes hatóságok – nyomán a jövőben a Quantis végzi az LGT Capital alapjainak forgalmazását a régióban - közölték a felek szerdán az MTI-vel. A vaduzi központú LGT Group Európa legnagyobb családi tulajdonban lévő privátbanki vagyonkezelő csoportja, amely 80 éve a liechtensteini hercegi család személyes vezetése és irányítása alatt áll. A cégcsoport a 2010. június 30-i állapot szerint 29 irodával rendelkezik Európában, Ázsiában és a Közel-Keleten, és 88,1 milliárd svájci frank értékű vagyont kezel.

A Quantis Magyarország legnagyobb alapkezelő társasága, amely elsősorban az alapok kiválasztására összpontosít. A Quantis 2010. december 31-én 480 millió dollár összegű vagyont, 10 befektetési alapot és 21 elkülönített számlát kezelt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!