szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Märklin Hungaria Kft. mintegy 362 millió forintos beruházással új gyártóüzemet épített Győrben, már meglévő telephelyén – közölte a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.

A költségekből közel 109 millió forintot az Új Széchenyi Terv ipartelepítési pályázatán nyert el a társaság, amely az új üzemben passzív elektronikai alkatrészeket gyárt majd. A bővítéssel 49 új munkahelyet teremt, ezzel 532-re emelkedett a győri gyár alkalmazotti létszáma.

A pályázati projekt keretében megépült egy mintegy 1800 négyzetméteres új épület, amelyben a gyárterület mellett irodarészt, szociális helyiségeket is kialakítottak. Az üzemben továbbra is vasúti játékmodellek készülnek, amelyeket külföldön értékesít a társaság - áll a közleményben. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
10 perces harangszóval emlékeztek a koronavírus áldozataira Szlovákiában

10 perces harangszóval emlékeztek a koronavírus áldozataira Szlovákiában

Egykor emberek jártak ezeken a helyeken

Egykor emberek jártak ezeken a helyeken

Dárdai Petry Zsolt elbocsátásól: Kemény, ami történt

Dárdai Petry Zsolt elbocsátásól: Kemény, ami történt