szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Pécs évente 100 millió forint működési támogatást nyújt a város többségi tulajdonában lévő Pécs-pogányi repülőtér üzemeltetéséhez és további 100 millió forintot a beruházásra felvett hitelek törlesztésére, ezért az idén dönteni kell a repülőtér sorsáról.

Az idén dönteni kell arról, hogy érdemes-e 100 milliót elkölteni a Pécs-pogányi reptérre, illetve lehet-e a szolgáltatások bővítése mellett kevesebb pénzből is működtetni a repülőteret - mondta Csizi Péter, Pécs alpolgármestere a Magyar Nemzet keddi számában. Ezt szakértőkkel vizsgáltatják, és ha "minden kötél szakad", akkor az év végén "lakatot is tehetnek rá". 

A lap felidézi, hogy a repülőtéri beruházás, amelyet a 2006-os választások előtt adtak át, hárommilliárd forintba került. A Magyar Nemzet megállapítja, hogy kihasználatlan a repülőtér: tavaly mindössze hétezer utas fordult meg rajta, 15 százalékkal kevesebb a 2010. évinél. Az eredeti elképzelések szerint pedig 2011-ben már százezres forgalom kellett volna.

A repülőtérüzemeltető - írja a lap - az elmúlt években több tízmillió forint megtakarítást is elért elbocsátásokkal, a működési költségek lefaragásával és a szezonális nyitvatartási idő bevezetésével.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy budapesti óvónő volt az elhunyt koronavírusos kismama, a baba túlélte

Egy budapesti óvónő volt az elhunyt koronavírusos kismama, a baba túlélte

Kutatók mondják: ha keveset alszik, és elmúlt 50, jobb, ha változtat a szokásain

Kutatók mondják: ha keveset alszik, és elmúlt 50, jobb, ha változtat a szokásain

Mi történik az agyunkban, amikor új nyelvet tanulunk?

Mi történik az agyunkban, amikor új nyelvet tanulunk?