szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az adóhivatal idei ellenőrzési irányelve szerint idén fokozottabb ellenőrzésre számíthatnak a magán fogorvosi rendelők. A cégadatbázis szerint a revizorok több mint 2600 vállalkozás közül választhatnak, amelyek mintegy egyharmada veszteséges – papíron. A nyereséges fogászatok túlnyomó részének 2 millió forint alatti az éves profitja.

Jelenleg összesen 2667 olyan cég működik Magyarországon az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint, amely főtevékenységként fogorvosi járóbeteg-ellátással foglalkozik – adta hírül a Gazdaság.hu. A tavaly leadott beszámolók alapján 65 százalékuk, 1802 rendelő tudott nyereséget elérni 2010-ben.

A profittermelő fogászatok közül mindössze két cég akadt, amelynek nyeresége meghaladta a 100 millió forintot: a fővárosi Kreatív-Fogklinika Kft. és a győri Solydent Kft. Az 50 és 100 millió forint közötti nyereség is ritka, mindössze 7 vállalkozás került ebbe a kategóriába. Három fővárosi rendelő, a Dent-Art Doktor Kft., az Implantcenter Kft., valamint a Vital Point Kft, továbbá két mosonmagyaróvári fogászat, az Expertdent Kft, valamint a KG Dental Eu Kft. Rajtuk kívül a balatonfüredi Dr. Dent Travel és a hévízi Gelencsér Dental Kft. tudott bekerülni a top nyereséggel rendelkezők közé.

A 10 és 50 millió forint közötti kategóriában sincs számottevően sok cég (összesen 61), 2 és 10 millió közötti nyereséget 431 vállalkozás, míg 2 millió alattit 1301 cég ért el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!