szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Március 1-jén indul el Magyarországon a közösségi videomegosztó lokalizált változata, amely az mmonline.hu szerint a tartalom-előállítók közül megállapodást kötött többek között a TV2-vel, az MTVA-val, a Sziget Kulturális Szervezőirodával és a jégkorongszövetséggel.

A YouTube budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be hivatalosan, hogy elindítja a világszerte népszerű közösségi videomegosztó lokalizált, „Magyarországra hangolt” változatát – adta hírül az mmonline.hu. A szolgáltatás várhatóan kiemelt helyet biztosít a legnépszerűbb hazai videóknak.

A videomegosztó megállapodást kötött az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesülettel, ennek köszönhetően a magyar dal- és zeneszerzők számára mostantól pénzbeli haszonnal jár, ha feltöltik videóikat a YouTube-ra. Bevétel akkor keletkezik, ha a YouTube partnereinek videóihoz hirdetések társulnak.

A YouTube olyan nagy tartalomszolgálatatókkal is megállapodott, mint a TV2, az MTVA, a Sziget Kulturális Szervezőiroda, a Magyar Jégkorongszövetség, az 1g Records, a CLS Records és a Tom Tom Records kiadó, valamint a WMMD hazai digitális zenei tartalomaggregátor. A sor várhatóan tovább bővül majd.

Az amatőr vagy profi videokészítők számára YouTube-partnerprogramot hoznak létre, amely lehetővé teszi, hogy ők is részesedjenek a videóik melletti reklámbevételekből.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!