szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Végelszámolással megszüntetik a budapesti székhelyű Elektra Energia Kereskedelmi Kft.-t. A 2004-ben alapított társaság 2007-ben 11 milliárd forint feletti árbevételt produkált és vastagon nyereséges volt. A villamosenergia-kereskedő 2010-ben azonban már veszteséges lett, saját tőkéje a jegyzett tőke szintje alá csökkent, s úgy tűnik, már nem is akarnak a helyzeten változtatni.

Bezárják az Elektra Energia Kereskedelmi Kft. villamosenergia-kereskedőt, a társaság végelszámolása a közelmúltban kezdődött – adta hírül a Gazdaság.hu. A német OstElektra GmbH által 2004-ben alapított társaság 2007-ig szignifikánsan növekvő árbevételt ért el, 2 milliárd, 8 milliárd, 5 éve pedig már 11,1 milliárd forintot. Eredménye is látványosan bővült, 2007-ben 400 millió forintot tett ki.

Később forgalma jelentősen visszaesett, egymilliárd forint körül produkált, sőt az utolsó elérhető beszámoló szerint 2010-ben már csak 400 millió forintra rúgott az értékesítés nettó árbevétele. Két éve veszteséges volt, negatív eredménye 43 millió forintot tett ki. Ezzel a saját tőke mértéke (44 millió) a jegyzett tőke összege alá süllyedt, a társaság kötelezettséget vállalt az 50 milliós törzstőke emelésére. Ez a cégadatok szerint nem történt meg.

A cég német tulajdonosa időközben S4E Groupra változtatta a nevét. A magyar leánycégen kívül a csoporthoz tartozik a lengyel Jes Energy, a szerb Most-Energija, valamint a német advanced energy trading. Miután az Opten adatai szerint a cégcsoportnak nincs más magyar érdekeltsége, az Elektra Energia Kft. végelszámolása egyben a magyar piacról való távozást is jelenti.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Pfizer vakcinája december végén kaphat engedélyt az EU-ban

A Pfizer vakcinája december végén kaphat engedélyt az EU-ban

Fekete Mikulás miatt kapott névtelen rasszista levelet egy amerikai férfi

Fekete Mikulás miatt kapott névtelen rasszista levelet egy amerikai férfi

A bajorok megoldották: itt az autós karácsonyi vásár

A bajorok megoldották: itt az autós karácsonyi vásár