szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megszavazták a 43 forintos osztalékot az Állami Nyomda éves közgyűlésén pénteken. Az osztalékfizetés kezdőnapja május 15-e – közölte a társaság.

A közgyűlés jóváhagyta az 17,1 milliárd forint konszolidált nettó árbevételt, illetve 623 millió forint konszolidált mérleg szerinti eredményt tartalmazó 2011-es üzleti beszámolót.

A társaság egyedi mérlegét 793 millió forint adózott eredménnyel fogadták el. Ebből összesen 636 millió forintot fizet ki a társaság a részvényesek számára, a fennmaradó 157 millió forint pedig eredménytartalékba kerül.

A közgyűlés egyhangúlag támogatta a saját részvényvásárlással kapcsolatos felhatalmazás meghosszabbítását. Ennek értelmében az igazgatóságnak az árfolyam esetleges karbantartása és a munkavállalói, vezetői opciós részvényvásárlási program érdekében a jegyzett tőke maximum 20 százalékáig van joga saját részvényeket vásárolni. A felhatalmazás 2013. október 20-ig érvényes.

Az Állami Nyomda részvényeit a Budapesti Értéktőzsde "A" kategóriájában jegyzik. A papírok pénteken délután 520 forintot értek, árfolyamuk nem változott az előző napi záróárhoz képest.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kormány faragott egy bunkósbotot a veszélyhelyzeti törvényből az önkormányzatok ellen

A kormány faragott egy bunkósbotot a veszélyhelyzeti törvényből az önkormányzatok ellen

„Az, ami igazán szép, még előttem van, nem mögöttem” – SZFE-advent a hvg.hu-n

„Az, ami igazán szép, még előttem van, nem mögöttem” – SZFE-advent a hvg.hu-n

Nyolcaddöntős a Porto és a Liverpool

Nyolcaddöntős a Porto és a Liverpool