szerző:
hvg.hu

Bár felütötte a fejét a piacon a pletyka, hogy a Sanoma megvenné az Origo hírportált a jelenlegi üzemeltető Magyar Telekomtól, az érintett felek egyelőre stabilan cáfolnak.

Szakmai körökben elterjedt, hogy − részvénycserés ügylet keretében − a különböző magazinok mellett a hír24-et is megjelentető Sanoma tulajdonába kerülne az Origo hírportál, amelyet a Magyar Telekom (MT) Nyrt. tulajdonában lévő cég üzemeltet – írja a Napi Gazdaság Online. A Telekom a lap ezzel kapcsolatos kérdésére elmondta: "hangsúlyozni kívánjuk, hogy nem folytatunk tárgyalásokat az Origo eladásáról, nincs napirenden ez a kérdés".

Hasonlóan reagáltak a kiadóvállalatnál, ahol kiemelték, hogy a Sanoma Media Budapest Zrt. mindig is kezdeményező piaci magatartást folytatott az online- és mobiltartalom-piacon. A hazai szereplők közötti információcsere, partnerségek kialakítása sosem volt fontosabb, mint most, amikor szükség van a piac konszolidációjára, a versenyképesség megőrzésére egy olyan piacon, ahol egyre nagyobb teret hódítanak a nagy nemzetközi szereplők. A Sanoma részéről ezért természetes, hogy az MT-vel is folytat megbeszéléseket e témáról. "Az Origo akvizíciójáról azonban nem folytatunk tárgyalásokat, a kérdés nincs napirenden."

Gyakorlatilag a Telekomnál is hasonlóan magyarázták a párbeszédet: a tartalomszolgáltatói és médiapiacon különösen fontos a partnerség, hiszen az online tartalomszolgáltatások piacán globális verseny folyik, a hazai portáloknak a nemzetközi szereplők térhódításával kell szembenézniük.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!