szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Egis Gyógyszergyár Nyrt. 11,78 milliárd forint konszolidált adózott eredményt ért el a tavaly október 1-jén kezdődött üzleti évének első félévében, 28 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

A társaság árbevétele a bázisidőszakhoz képest 0,6 százalékkal emelkedett, 63,9 milliárd forint volt a 2012. március végével zárult hat hónapos időszakban - közölte a társaság kedden a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült tőzsdei gyorsjelentésében. Az üzleti év második negyedévének (január-március) árbevétele 33,5 milliárd forintot, az adózott eredmény pedig 6,45 milliárd forintot ért el. A bevétel 6 százalékkal, a profit 42 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi azonos időszakit. Az elemzők a második negyedévben 5,6 milliárd forint profitot és 33,4 milliárd forint árbevételt vártak a portfolio.hu által készített konszenzus szerint. Az egy részvényre jutó nyereség 1514 forint volt az október-márciusi időszakban, szemben az egy évvel korábbi 1184 forinttal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dobrev Klára koronavírusos

Dobrev Klára koronavírusos

Egy budapesti bútoráruház szerint ők továbbra is kinyithatnak és ki is fognak

Egy budapesti bútoráruház szerint ők továbbra is kinyithatnak és ki is fognak

Változás történt, másfajta kocsikat hoznak most be külföldről a magyarok

Változás történt, másfajta kocsikat hoznak most be külföldről a magyarok