szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kolozsvár után Nagyváradon nyitotta meg a Wekerle terv hídfőállásaként működő második irodáját pénteken a Kárpátok Régió Üzleti Hálózat (KRÜH).

A kormány még nem fogadta el, de már épül a Wekerle tervhez kapcsolódó intézményhálózat. A várhatóan még idén a kormány elé kerülő Wekerle terv a magyar gazdaság határon túli növekedési stratégiáját fogalmazza meg, az irodahálózat ezek megvalósítását segíti, irányítására Radetzky Jenőt nevezte ki miniszteri biztossá Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter − mondta a Napi Gazdaságnak Szatmáry Kristóf, az NGM gazdaságszabályozásért felelős államtitkára.

Az üzleti hálózat irodáinak száma idén 11-re emelkedik, az egységek célja, hogy a határokon átnyúló, magyar tulajdonban lévő vállalkozásoknak szakmai segítséget nyújtsanak. Egy erdélyi irodában a vállalkozók nemcsak anyaországi, hanem szerbiai, szlovákiai, ukrajnai és horvátországi lehetőségekről is tájékozódhatnak. Szatmáry szerint a határon átnyúló pályázati források is bővülhetnek, a kormány emellett bankokkal tárgyal arról, hogy a Széchenyi kártya vagy egy ahhoz hasonló hitelkonstrukció miként állhatna a határon túliak rendelkezésére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
2020 talán legjobban várt mobiljai: teszten az iPhone 12 és 12 Pro

2020 talán legjobban várt mobiljai: teszten az iPhone 12 és 12 Pro

Elnézést kér az operatív törzs, eltévesztették egy elhunyt nemét

Elnézést kér az operatív törzs, eltévesztették egy elhunyt nemét

Félúton jár a Mars felé az új NASA-robot, amire igen fontos küldetést bíztak

Félúton jár a Mars felé az új NASA-robot, amire igen fontos küldetést bíztak