szerző:
MTI

A francia Carrus csoportba tartozó PMC nyerte a totalizatőr rendszer szállítására kiírt 650 millió forintos nyílt közbeszerzést - jelentette be Haál Gábor, a Magyar Lóversenyfogadást Szervező Kft. ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón pénteken, Budapesten.

A nyertes 440 terminált épít ki a fővárosi lóversenypályán, telepít egy szervert és országos értékesítési hálózatot hoz létre. Az új rendszer lehetővé teszi azt is, hogy külföldi versenyekre fogadjanak a magyar játékosok - tette hozzá Haál Gábor. A múlt év végén meghirdetett nyílt közbeszerzés tender-dokumentációját 7 cég vásárolta meg, de csak kettő adott ajánlatot, majd az egyik visszalépett. Így nyert a francia társaság.

Jérome Carrus, a PMC elnöke elmondta, hogy cége 15 országba szállított már fogadáshoz technikai felszereléseket, illetve szolgáltatásokat, és 20 nemzetközi fogadó céggel állnak kapcsolatban. Franciaországban az első totalizatőr rendszert az elnök nagyapja honosította meg.

A totalizatőr rendszer lényege, hogy a téteket összesítik, majd abból levonják a verseny költségét, a maradékot pedig felosztják a fogadók között. A rendszer fő előnye az átláthatóság.

Fogadók a lovin szilveszterkor
©

Seregi János, a fogadásszervező cég felett tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Fejlesztési Bank (MFB) ügyvezető igazgatója elmondta, a fogadások teremtik meg a lótenyésztés pénzügyi hátterét is. Miután a lótenyésztés élőmunka igényes, így számos munkahely jön létre, főleg vidéken.

A céginformáció adatai szerint az MFB a Magyar Lóversenyfogadást Szervező Kft. 1 milliárd forintos jegyzett tőkéjét tavaly decemberben 2 milliárd forintra emelte. A cég árbevétele 2007 és 2010 között a felére, 673 millió forintra csökkent. A mérleg szerinti eredménye 2010-ben 18 millió forintot tett ki. Az új fogadási rendszertől a bevétel növekedését várja a tulajdonos és a fogadásszervező is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!