szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A francia Carrus csoportba tartozó PMC nyerte a totalizatőr rendszer szállítására kiírt 650 millió forintos nyílt közbeszerzést - jelentette be Haál Gábor, a Magyar Lóversenyfogadást Szervező Kft. ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón pénteken, Budapesten.

A nyertes 440 terminált épít ki a fővárosi lóversenypályán, telepít egy szervert és országos értékesítési hálózatot hoz létre. Az új rendszer lehetővé teszi azt is, hogy külföldi versenyekre fogadjanak a magyar játékosok - tette hozzá Haál Gábor. A múlt év végén meghirdetett nyílt közbeszerzés tender-dokumentációját 7 cég vásárolta meg, de csak kettő adott ajánlatot, majd az egyik visszalépett. Így nyert a francia társaság.

Jérome Carrus, a PMC elnöke elmondta, hogy cége 15 országba szállított már fogadáshoz technikai felszereléseket, illetve szolgáltatásokat, és 20 nemzetközi fogadó céggel állnak kapcsolatban. Franciaországban az első totalizatőr rendszert az elnök nagyapja honosította meg.

A totalizatőr rendszer lényege, hogy a téteket összesítik, majd abból levonják a verseny költségét, a maradékot pedig felosztják a fogadók között. A rendszer fő előnye az átláthatóság.

Fogadók a lovin szilveszterkor
©

Seregi János, a fogadásszervező cég felett tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Fejlesztési Bank (MFB) ügyvezető igazgatója elmondta, a fogadások teremtik meg a lótenyésztés pénzügyi hátterét is. Miután a lótenyésztés élőmunka igényes, így számos munkahely jön létre, főleg vidéken.

A céginformáció adatai szerint az MFB a Magyar Lóversenyfogadást Szervező Kft. 1 milliárd forintos jegyzett tőkéjét tavaly decemberben 2 milliárd forintra emelte. A cég árbevétele 2007 és 2010 között a felére, 673 millió forintra csökkent. A mérleg szerinti eredménye 2010-ben 18 millió forintot tett ki. Az új fogadási rendszertől a bevétel növekedését várja a tulajdonos és a fogadásszervező is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megkérdeztük, ki mit nyomogat olyan buzgón a mobilján!

Megkérdeztük, ki mit nyomogat olyan buzgón a mobilján!

Speciális szobát hoztak létre a Kardiológiai Intézetben, hogy a látogatási tilalom alatt is találkozhassanak a szívbetegek a hozzátartozóikkal

Speciális szobát hoztak létre a Kardiológiai Intézetben, hogy a látogatási tilalom alatt is találkozhassanak a szívbetegek a hozzátartozóikkal

A területi közigazgatásban dolgozókat kezdik el tesztelni hétfőtől

A területi közigazgatásban dolgozókat kezdik el tesztelni hétfőtől