szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Majd egy éve már, hogy nem csak anyagi, de virtuális értékekre is kínál biztosítást az Aegon biztosító a Kürt Zrt. Adatmentés üzletágával együttműködve. Idén nyáron a Kürt és az Aegon kiterjesztette együttműködését, és a vállalkozók számára kínált adatbiztosítási termék után a lakossági piacon is megjelent egy hasonlóval. A lakásbiztosításokhoz köthető „Adatmentés biztosítás” merevlemezek és flash típusú adattárolók (pendrive, memóriakártya) sérülése esetén nyújt extra védelmet júniustól.

Az Aegon víz okozta kárt átlagosan 2,5 percenként, betöréses lopáskárt 20 percenként, tűzzel kapcsolatos kárt 60 percenként, robbanás miatti kárt 88 percenként rendez. „Ezek a káresemények adathordozóinkat is tönkretehetik, amelyek mára munkánk és magánéletünk szerves részévé váltak. Ennek legkirívóbb esete, amikor egy katasztrófa miatt elveszítjük a rajtuk tárolt fontos, kedves, sokszor pótolhatatlan adatokat. Ha nem voltunk kellőképpen elővigyázatosak, és nem készítettünk biztonsági másolatot, csak az adatmentés segíthet. Ez viszont a speciális technológiák és az unikális tudású szakemberek miatt komoly kiadást jelenthet egy háztartásban” – mondta Vereczki András, az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. vezérigazgató-helyettese.

A Kürt adatmentés statisztikái szerint az adatvesztések megoszlása: Merevlemezek esetén a legtöbb kárt a villámcsapások másodlagos hatásai és a vízkárok okozzák, 35 illetve 25 százalék a részesedésük. Majdnem egyforma arányt képviselnek az egyéb elektromos sérülések (19 százalék) és az égés vagy magas hőmérséklet okozta károk (17  százalék), míg a rongálás miatt elszenvedett adatvesztések aránya csupán 4  százalék. Érdekes módon a flash típusú adattárolóknál (pendrive, memóriakártya) fordított arányokat mutat a statisztika. Ezeknél a rongálás (38  százalék) és az egyéb elektromos sérülés (37  százalék) a legnagyobb arányú, ezt követi az égés (20  százalék) és a vízkár (5  százalék), míg villámkár gyakorlatilag nincs.

A káreseményeket elszenvedők terheinek csökkentése érdekében az Aegona Kürtterjesztette eddigi együttműködését, és a vállalkozói vagyonbiztosítások mellett a lakossági lakásbiztosításokhoz is elérhetővé tette az „Adatmentés biztosítás”-t. A rendszer hasonlóan működik, mint a vállalkozói vagyonbiztosításnál: meghatározott káresemények következményeként elvesztett adatok visszaállítására kínál költséghatékony megoldást. Mindössze évi 3000 forintos díj ellenében a biztosító állja a helyreállítás költségeit egy évre érvényes összeghatárig, ami 250 000 forint. A visszaállítást a Kürt. Adatmentés üzletága végzi.

„Sok energiát fektetünk abba, hogy az adatbiztosítás széles körben elfogadott szolgáltatássá váljon mind a biztosítók, mind a felhasználók körében. Magyarországon ez már a harmadik adatbiztosítás konstrukció, mindegyik a KÜRT szolgáltatására alapozva került piacra.” – nyilatkozta Szekeres Gábor, a KÜRT Adatmentés üzletágának vezetője.

###


KÜRT Zrt. (www.kurt.hu):
1989-ben kezdte meg tevékenységét, és az elmúlt 23 év folyamán a magyar informatikai és információbiztonsági piac meghatározó vállalkozásaként működött. A KÜRT az információbiztonság területének vezető szakértője az adatvédelem és adatbiztonság teljes palettáját átfogó, a nemzetközi és hazai szabványoknak megfelelő módszertana révén. Európa egyik vezető adatmentő cége világviszonylatban is elismert adatmentési technológiával, évi több mint 4000 adatmentéssel. A KÜRT többször kapott innováció díjat, sikeres Kutatás-Fejlesztés üzletágának köszönhető számos úttörő technológia, termék és szolgáltatás kifejlesztése és piacra dobása.
A KÜRT munkásságát 2008-ban, 2009-ben és 2010-ben Business Superbrands, 2010-ben és 2011-ben Magyar Brands elismeréssel díjazta a piac.

További információk:
KÜRT Zrt. (www.kurt.hu)
Szekeres Gábor, Adatmentés üzletág vezető (tel.: +36-30-688-7576, +36-1-424-6666; e-mail: [email protected])

AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. (www.aegon.hu)
Drevenka Edit, PR vezető (tel.: +36-1-476-5118; e-mail: [email protected])

Sajtókapcsolat:
B&D ComMedia (www.commedia.hu)
Lakatos Eszter, pr-munkatárs (tel.: +36-20-579-5920; e-mail: [email protected])

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gulyás Gergely speciális szabályokat hozna karácsonyra

Gulyás Gergely speciális szabályokat hozna karácsonyra

A száműzött ellenzéket is vádolja vezető atomtudósa megölése miatt Irán

A száműzött ellenzéket is vádolja vezető atomtudósa megölése miatt Irán

Nem a köhögés a koronavírus-fertőzöttség leggyakoribb tünete

Nem a köhögés a koronavírus-fertőzöttség leggyakoribb tünete