szerző:
hvg.hu

A legnagyobb magyar lakástextil forgalmazó cég, a Rovitex, jövőre kezdi meg új, közel 4000 négyzetméteres üzemcsarnokának építését Pécsett, melyet 2014-ben át is adnak terveik szerint. A válságban is növekedést produkáló vállalat tavaly egy kivásárlással megmentette az eltűnéstől a népszerű 100 éves magyar függönymárkát, a Gardéniát, mely az idei év első felére már megduplázta bevételeit.

A textilgyártás újjáélesztését támogatja a vállalat új kezdeményezése, a Gardénia Lakástextil-tervező pályázat is. A Magyarországon elsőként meghirdetett megmérettetésre friss diplomás és végzős textiltechnológiai ismeretekkel rendelkező fiatal tehetségek jelentkezhetnek. A kiírók olyan terveket várnak, amelyek különlegesek és egyben megfelelnek a piaci igényeknek is. A legjobb pályaműveket a vállalat legyártja, és a Gardénia következő kollekciójában forgalmazza is.

Harminc százalékos forgalomnövekedést ért el az elmúlt egy évben a legnagyobb hazai lakástextil forgalmazó vállalat, a Rovitex a hazai üzletekben. A vállalatcsoport nemzetközi szinten is szép, 18 százalékos növekedést produkált az idei év első 7 hónapjában az előző év hasonló időszakához képest. A Rovitex ezzel továbbra is a legnagyobb lakástextil forgalmazó cég Magyarországon.

A magyar tulajdonú vállalat tavaly vásárolta meg a korábban népszerű magyar függönymárkát, a Gardéniát. A megújult Gardénia a tavalyi bevételeit idén már mostanra több, mint megduplázta. Itthon a közel 150, Szlovákiában pedig 50 forgalmazó üzletben kaphatók termékei.

Romeisz Norbert, a Rovitex Homedeco Group tulajdonos-vezetője szerint az üzemcsarnok beruházás több mint 600 millió forintba kerül, amelyet saját erőből, uniós forrásból és részben hitelből finanszíroznak. Az új üzemcsarnok 2014 első félévében készül el. A gyártási kapacitás növekedésével párhuzamosan a vállalat már mostanra 10 százalékkal növelte munkavállalóinak számát, további, mintegy 30 százalékos bővítéssel számolnak.

A Rovitex Homedeco Group napjainkra 5 országban rendelkezik leányvállalattal, további 7 országban pedig viszonteladókon keresztül értékesíti termékeit. Az elmúlt egy évben Szerbiában nyitott új irodát, és két új partner országba, Svájcba és Ausztriába szálltja a termékeit.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Partra vetette a tervezett nagyberuházás a Fertő tavi hajóztatókat

Partra vetette a tervezett nagyberuházás a Fertő tavi hajóztatókat

Nem pixeles, hanem 334 ezer Lego kockából áll ez a 6 méteres Chevy – videó

Nem pixeles, hanem 334 ezer Lego kockából áll ez a 6 méteres Chevy – videó

Nem hozta le a gyertyagyújtásról szóló közleményt az MTI

Nem hozta le a gyertyagyújtásról szóló közleményt az MTI

Mindegy, milyen telefonja van, ingyen letöltheti rá az egyik legnépszerűbb kártyajátékot, az Unót

Mindegy, milyen telefonja van, ingyen letöltheti rá az egyik legnépszerűbb kártyajátékot, az Unót

Ez a böngésző azt is megmondja, ha álhírgyárral vagy propagandistákkal van dolga

Ez a böngésző azt is megmondja, ha álhírgyárral vagy propagandistákkal van dolga

Visszaszólt az MTA a gazdálkodását számonkérő Magyar Hírlapnak

Visszaszólt az MTA a gazdálkodását számonkérő Magyar Hírlapnak