szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Takarékossági programjának szigorítását jelentette be kedden a Philips.

Az elektronikai óriásvállalat vezérigazgatójának tájékoztatása szerint 2014-ig a tervezetthez képest 300 millió euróval többet, összesen 1,1 milliárd eurót akarnak megtakarítani. Ez Frans van Houten szerint azt jelenti, hogy a korábban kilátásba helyezett 4.500 helyett 6.700 munkahelyet szüntetnek meg a következő két évben.

A vezérigazgató elmondta, hogy a pótlólagos leépítések elsősorban az orvostechnikai és a világítástechnikai üzletágban várhatók, mert itt még vannak megtakarítási lehetőségek. A társaságnál júliusban azt közölték, hogy az egy évvel korábbi 1,34 milliárd euró veszteséget követően 167 millió euró nettó nyereséget könyvelt el a cégcsoport az idei második negyedévben. Az árbevétel 5,22 milliárd euróról 5,9 milliárd euróra nőtt.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
28 évig tarthatta fogságban a fiát egy svéd nő

28 évig tarthatta fogságban a fiát egy svéd nő

Lefilmezték, ahogyan autó csapódik az M7-esen a közútkezelő nagy sárga dobozába

Lefilmezték, ahogyan autó csapódik az M7-esen a közútkezelő nagy sárga dobozába

Szeretettel Pozsonyból: Csak a tesztemen át

Szeretettel Pozsonyból: Csak a tesztemen át